Türkiye ile Rusya’dan Libya Hususunda Anlaşma

Rusya, Libya krizi meselesinde Türkiye ile görüşmelere devam edilmesi hususunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

01.09.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-14:49) Türkiye ile Rusya’dan Libya Hususunda Anlaşma

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen yazılı açıklamada, Rus ile Türk görevlilerinin Libya ile alakalı olarak geçen gün başkent Moskova’da başladıkları görüşmelerde uzlaşmaya varıldığını açıkladı.

‘YAPICI DİYALOG’

Rus delegasyonuna Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Orta Doğu ile Afrika ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Türk delegasyonuna da Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın öncülük ettiği belirtilen açıklamada, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile Tobruk Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih’in çatışmaların kesilmesiyle alakalı daha önce yaptıkları açıklamaların ehemmiyetinin altı çizildi.

Açıklamada, 'Moskova ve Ankara tüm önde gelen siyasi güçler ve oluşumların katılımıyla Libyalılar arasında yapıcı diyaloğun kurulmasına yardımcı olunması konusunda ileride yaklaşımların koordine edilmesiyle ilgili olduğunu teyit etti.' denildi.

TEMASLAR DEVAM EDECEK

Almanya’nın başkenti Berlin’de 19 Ocak tarihinde düzenlenen konferansın hükümlerin uygulanması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

'Libya krizinin çözümü konusunda Rus ve Türk kurumları arasında temasların sürdürülmesi konusunda uzlaşıya varıldı.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal