Türkistan Meclis Başkanı: Türkiye Mazlumların Tek Umududur

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Türkiye’nin kendilerine ve dünyadaki tüm yardıma muhtaçlara olan desteğini övdü.

24.01.2019-10:39 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-10:36) Türkistan Meclis Başkanı: Türkiye Mazlumların Tek Umududur

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Türkiye’nin kendilerine ve dünyadaki tüm yardıma muhtaçlara olan desteğini övdü.

Tümtürk, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm mazlumların yegane umududur. Başta Doğu Türkistan olmak üzere nerede mazlum varsa Türkiye'yi umut olarak görmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu umudun merkezindedir." sözlerini aktardı.

Tümtürk, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Tavşanlı Şubesi tarafından Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen konferansta önemli konulara dikkat çekti. Tümtürk konuşmasında, Türk milletinin soydaşları ve dindaşları Uygur Türklerinin, tarihte benzeri olmayan bir zulümle tamamen yok edilmeye çalışıldığına ve insanlık tarihinin daha önce böyle bir zulüm ve soykırıma tanıklık etmediğine işaret etti.

Dünyanın bu soykırım karşısında sessizliğini bozmamasını eleştiren Tümtürk, konuşmasında şöyle dedi:

"Bugün Doğu Türkistan'a yönelik insanlığın kör, sağır ve dilsiz olduğu, adeta üç maymunu oynadığı, medyanın da yaşanan vahşeti görmezden geldiği bir dönemde tek çaremiz şehir şehir, ilçe ilçe gezerek derdimize ortak aramak. Bugün açık hava hapishanesine dönüştürülen Doğu Türkistan'da yaşayan 35 milyon Müslüman Türk adeta cehennem hayatı yaşıyor. Bu açık hava hapishanesinin içerisinde Birleşmiş Milletler raporlarına göre bir milyon, bizim aldığımız bilgilere göre en az 3 ile 5 milyon arası Müslüman Türk, Çin zindanlarında fikri ıslahat ve ideolojik arındırma adı altında soykırıma tabi tutuluyor."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal