Türk Konseyi, BM'yi Tebrik Etti!

Türk Konseyi, Birleşmiş Milletler'i (BM), kuruluşunun 74'üncü yıl dönümü vesilesiyle kutladı.

24.10.2019-11:30 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-11:20)

Türk Konseyi, Birleşmiş Milletler'i (BM), kuruluşunun 74'üncü yıl dönümü vesilesiyle kutladı.

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, BM'nin kuruluşunun 74'üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

BM'nin, barış ve güvenlik için uluslararası iş birliği, ekonomik gelişme ve sosyal ilerleme, anlaşmazlıkların barışçıl çözümü, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ile ilgili konuları ele alan ve devletler arasında diyalog, iş birliği ve fikir birliği oluşturmaya yönelik merkezi ve vazgeçilmez bir platform olduğunu belirten Amreyev, kutlama mesajında, "Türk Konseyi ve şahsım adına, Birleşmiş Milletler'in kuruluşunun 74. yıl dönümü vesilesiyle tüm Birleşmiş Milletler ailesini tebrik ediyorum." cümlesini kullandı.

Amreyev, BM ile Türk Konseyi’nin çalışmalarında paylaşılan birçok ortak değerin olduğunu, Türk Konseyi’nin kurucu anlaşması olan Nahçıvan Anlaşması'nın önsözünde üye devletlerin BM Şartı’nda bulunan amaç ve ilkelere bağlılıklarını teyit ettiği hatırlatıldı.

Uluslararası bir örgüt olan Türk Konseyi'nin, BM ve BM Kalkınma Programı (UNDP), BM Medeniyetler İttifakı (UNAOC), BM Güney Güney İşbirliği Ofisi (UNSSC), BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve BM Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) başta olmak üzere BM’nin uzman kuruluşları ve ilgili kurumlarıyla uzun zamandır bir arada çalıştığını bildiren Amreyev, "Gelişen ilişkilerimiz ve derinleşen iş birliğimizden duyduğumuz memnuniyeti bu vesileyle ifade etmek isterim. Bu fırsatı değerlendirerek güçlü ortaklığımız için teşekkürlerimizi sunar, BM’nin tüm dünyada barış ve huzuru tesis etme hedefine yönelik tüm çabalarında başarılarının devamını dilerim."dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal