Türk Kızılayı'ndan Gazze’ye Acil Destek Sevkiyatı!

Türk Kızılayı Filistin Delegasyonu Başkanı Yiğit Olçay, Filistin'de 2008’den bu yana sağlık alanında çeşitli hizmetler sunduklarını hatırlattı.

14.11.2019-17:03 - (Son Güncelleme: 14.11.2019-17:12)

Türk Kızılayı Filistin Delegasyonu Başkanı Yiğit Olçay, Filistin'de 2008’den bu yana sağlık alanında çeşitli hizmetler sunduklarını hatırlattı.

Olcay, bu çerçevede, Filistin Kızılay’ı ile yapılan koordinasyon yönünde Gazze’ye 15 bin dolar tutarında acil ilaç ve tıbbi malzeme yardımı yaptığını  vurgulayarak, yapılan destekle ilk etapta 100 yaralının tedavi edildiğini açıkladı. Yiğit Olcay, "Bağışçılarımıza çağrımız, Filistin halkının yaralarına bir nebze merhem olabilmek adına bize olan desteklerini sürdürmeleridir.” dedi.

İsrail ordusu 12 Kasım'da Gazze'nin doğusunda İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelen komutanlarından Baha Ebu'l Ata'nın evine saldırı gerçekleştirmişti. Saldırıda Ebu'l Ata'nın ölmesinden sonra bölgede gerilim etkili olmuştu.

İsrail ordusu 2 gün boyunca Gazze'de İslami Cihad'a ait hedeflere saldırılar düzenlemiş, İslami Cihad ise İsrail tarafına 360'tan fazla roket fırlatmıştı.

İsrail saldırılarında aralarında 8 çocuk ve 3 kadının da yer aldığı 34 Filistinli ölmüş, 110 kişi de yaralanmıştı. İslami Cihad, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail ile varılan ateşkesin sabah yerel saatle 05.00'te yürürlüğe girdiğini belirtmiştir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal