Türk İş Adamı Bulgaristan'da Yoksullara Yemek Dağıtıyor

Coronavirüs salgını sebebiyle Bansko Kayak Merkezi'ndeki otelini kapatıp çalışanlarını karantina altına alan Burhan Nemutlu, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek yapıyor.

21.03.2020-15:49 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-15:50) Türk İş Adamı Bulgaristan'da Yoksullara Yemek Dağıtıyor

Bulgaristan'da, yeni tip coronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde karantina altına alınan Bansko Kayak Merkezi'nde oteli olan Türk iş adamı Burhan Nemutlu, "Zor zamanlarda sıcak yemek" ismini verdiği yardım kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtmaya başladı.

Bulgaristan’da 13 Mart'ta coronavirüs sebebiyle OHAL ilan edilmesiyle personelinin güvenliğini sağlamak için otelini kapatıp, çalışanlarını karantinaya alan Nemutlu, daha sonra kayak merkezinin tümüyle karantina altına alınması üzerine otelin baş aşçısı ile birlikte yoksullar için yemek pişirmeye karar verdi.

Türk iş adamının, otelin baş aşçısı Selvet Lütova ile yaptığı yemekler, Bansko Belediyesi ile eşzamanlı olarak yürütülen çalışma çerçevesinde belediye çalışanlarınca her gün otel mutfağından alınarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

AA muhabirine demeç veren Nemutlu, "Zor zamanlarda sıcak yemek" ismini verdiği yardım kampanyasına diğer bazı otel işletmecilerinin de destek olduğunu ifade ederek, "İnsanlık uğruna zor zamanlar diye bir şey yoktur” şeklinde konuştu.

Nemutlu, çalışanlarıyla birlikte yaptığı yardımın hem belediyenin hem de diğer bazı iş adamların dikkatini çektiğini ifade ederek, kampanyayı daha da genişletmeyi planladıklarını kaydetti.

Bölgede bulunan otel sahipleri ve diğer arkadaşları ile bir erzak deposu da kuran Nemutlu, buraya bağışlanan erzakları da yoksullara dağıtmaya başlayacaklarını açıkladı.

Karantina sebebiyle bir süredir dış dünyaya kapalı olan Bansko'da bir bağış fonu da oluşturduklarını ifade eden Nemutlu, bu fondaki parayı ihtiyacı olan kişilere destek sağlamak amacıyla kullanacağını kaydetti.

Bulgaristan Türkü olan ve uzun yıllardır Bansko'da ikamet eden Nemutlu, "Vicdanlarımızın sorgulandığı bu yaşam sınavında herkes üzerine düşeni yapmalı. Birbirimize destek verdiğimiz sürece daha başarılı olacağız." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal