Türk Gençleri Ayaklandı, Fransa'daki Posterler İndirildi

Fransa'da yayınlanan Le Point dergisinin son sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saldırılar ülkede tepkiye neden oldu. Avignon kentinde asılan broşürlere tepki gösteren Türk gençleri posterleri indirtti.

26.05.2018-12:12 - (Son Güncelleme: 26.05.2018-12:24)

Fransa'nın Avignon kentinde, Le Point dergisinin Türkiye ve Fransa'daki Türkler hakkında büyük tepki toplayan son sayısının kapağı, Türk gençlerinin verdiği tepkinin sonrasında reklam panosundan indirildi.

TÜRK GENÇLER TEPKİ GÖSTERDİ

Ülkenin güneyinde yer alan Avignon şehrinde yaşayan Türk gençleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu derginin son sayısının tanıtım posterinin kent merkezinde asılmasına tepki gösterdi.

ERDOĞAN'IN POSTERİNİ ASTILAR

Sosyal medyada geniş biçimde yer alan protestoda bir grup Türk gencinin, Le Point dergisinin tanıtım posterlerinin yer aldığı reklam panosuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını astığı görülüyor. Bir gencin kaydettiği görüntülerde Türk gençleri, "Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Fransa'da yaşayan Türk asıllı kişi ve kurumları karalamak için iddiaların olduğu derginin tanıtım posterlerinin kaldırılmasını" istiyor.

ŞİRKET YETKİLİSİ AFİŞLERİ KALDIRDI

Görüntülerde Türk gençlerinin, "Bu posterler burada asıldığı müddetçe biz de kendi posterimizi buraya asacağız" dedikleri duyulurken, bunun yanısıra posterleri asmakla vazifeli şirket yetkilisinin olay yerine gelişi ve gençlerle konuşması da yer alıyor.

Tepkilerden sonra şirket görevlisinin, "Sadece bunun için Marsilya'dan buraya geldim" demesinin ardından afişleri indirdiği görülürken, çevredeki vatandaşların da karardan memnun olduğu ve şirket görevlisine teşekkür ettiği görülüyor.

Fransa'da sosyal medyada geniş ölçüde yer bulan protesto görüntüleri konusunda çok sayıda yorum ve protesto yapan Türk gençlerine destek mesajı paylaşıldı.

DERGİDEKİLER TÜRKİYE'DE DE TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

Perşembe günü satışa çıkan Le Point dergisinin son sayısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Fransa'daki Türk asıllı kişi ve kurumlar hakkında bazı iddialar öne sürülmüş, derginin provokasyon amaçlı iddiaları Fransa'da olduğu gibi Türkiye'de de tepki çekmişti.

"DERGİ DEĞİL OPERASYON AYGITI"

Dergideki iddialar hususunda bir basın açıklaması yayımlayan Uluslararası Eşitlik ve Barış Konseyi (COJEP), "Le Point bir dergi değil bir operasyon unsuruna dönüşmüştür." açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da mesele hususunda Twitter'da yaptığı bir açıklamada, "Bu saldırıları tanıyoruz. Hedeflerinin ne olduğunu tanıyoruz. Millet ve mazlum halklar olup biteni anlıyor. Türkiye'nin sizden emir aldığı günler artık bitti. 'Diktatör' diyerek o günleri tekrar getiremezsiniz." demişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal