Türk Bayrağını Canı Pahasına Savundu

İsrail işgali altındaki Gazze şeridinde işgal karşıtı "Büyük Dönüş Yürüyüşü" sürüyor. Protesto sırasında Filistinli bir geç canı pahasına Türk bayrağını korudu ve yere düşürmedi.

05.07.2018-12:32 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-12:32)

İsrail güvenlik güçleri tarafından barışçıl gösterileri ardından yaralanmasına karşın elinden Türk bayrağını düşürmeyen Filistinli genç, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk yardımın sonrasında ambulansa oradan da hastaneye götürüldü.

İSRAİL ASKERLERİ TÜRK BAYRAĞI TAŞIYAN FİLİSTİNLİ GENCİ VURDU

Ayağından hafif şekilde yaralanan Filistinli gencin hayati tehlikesi bulunmuyor. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail güvenlik güçlerinin gaz bombası ve gerçek mermiler kullandığını duyurdu.

Yapılan göstericiler sonucunda toplam 134 Filistinlinin yaralandığı açıklandı. Filistinliler 30 Mart gününden bu yana işgal altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adlı protestolar gerçekleştiriyor.

İsrail güvenlik güçleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" isteyen sivil Filistin halkının üzerine gerçek mermilerle saldırıyor ve doğrudan öldürmeyi hedefliyor.

Gazze sınırında 30 Mart gününden bu yana süren barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde 130'dan fazla Filistinli İsrail ordusunun saldırıları neticesinde hayanı kaybetti. Saldırılar sonucunda 14 binden fazla Filistinli ağır ve hafif olmak üzeri yaralandı.

İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürülen Filistinliler arasında 2 gazeteci, 2 sağlık çalışanı da bulunuyor. İsrail askerleri, kadın, çocuk, yaşlı demeden öldürmeye devam ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal