Türk Akım Doğalgaz Hattı Bulgaristan'a Taşınacak

Kommersant, Rus gazının Türkiye'den Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya'ya transfer edileceğini iddia ediyor.

22.11.2018-16:13 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-16:09) Türk Akım Doğalgaz Hattı Bulgaristan'a Taşınacak

Kommersant, Rus gazının Türkiye'den Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya'ya transfer edileceğini iddia ediyor. Rus enerji şirketi Gazprom Perşembe günü Rus gazetesi Kommersant'a göre, Türk Akım doğalgaz boru hattının ikinci dizesini Bulgaristan'a taşıyacak. Kommersant, Rus gazının Türkiye'den Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya'ya transfer edileceğini iddia etti. 2020 yılında Bulgaristan ve Sırbistan'a doğal gaz dağıtımının başlaması bekleniyor ve 2021'de Macaristan'a gaz akışı başlayacağı öngörülüyor. Bu güzergah seçeneği, Ukrayna üzerinden doğal gaz teslimatlarının önleneceği anlamına geliyor. Bazı Avrupa ülkeleriyle birlikte Ukrayna, Rusya'nın Avrupa pazarındaki tekelinde bir artışa katkıda bulunacağını düşündükleri için Türk Akım projesinin ikinci çizgisine karşı çıkıyor. Yeni önerilen rota, 2014 yılında iptal edilen Güney Akım projesi ile aynı rotayı takip ediyor.

Avrupa'daki projeye yönelik itirazların devam etmesi muhtemel olsa da, Rus şirketi AB'nin rekabet yasalarına uygun. Bu yasa, şirketler tarafından rekabete aykırı davranışı düzenleyerek, toplumun çıkarlarına zarar verecek karteller ve tekeller oluşturmadan Avrupa Tek Pazarında rekabetin sürdürülmesini desteklemekte.

İki hattan oluşan Türk Akım, toplam 31,5 milyar metreküp kapasiteye sahip olacak. Türkiye, 15,75 milyar metreküp gaz alırken, kalan kapasite Avrupa'ya gönderilecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal