''TSK Rakka'ya Mutlaka Girecek''

ABD’nin destek sağladığı PKK’nın 850 bin kişiyi yerinden ettiği Rakka, teröristlerden arınmak için Türkiye’den gelecek bir harekat bekliyor.

13.12.2018-11:59 - (Son Güncelleme: 13.12.2018-11:52) ''TSK Rakka'ya Mutlaka Girecek''

ABD’nin destek sağladığı PKK’nın 850 bin kişiyi yerinden ettiği Rakka, teröristlerden arınmak için Türkiye’den gelecek bir harekat bekliyor. Rakka Mahalli Meclis Başkanı Ghada, “Münbiç’in PKK’dan arındırılması bizim için kurtuluşa açılan kapı olur.’’ ifadelerini kullandı.

850 BİN KİŞİ KAÇMAK ZORUNDA KALDI

“DEAŞ baskıları sonucu başlatılan Rakka operasyonu sebebiyle 850 bin sivil bölgeden kaçmak zorunda kaldı. Şimdiye kadar ABD ve PKK izin vermediği için tek bir sivil dahi evine geri gelemedi. PKK’lı teröristler coğrafi işgalle yetinmiyor, halkın izzet ve namusuna da göz dikiyor. Aslında PKK’lılar kendilerini güvende hissetmedikleri sebebiyle Rakka ve Deyrizor mevzilerinden kaçmak istiyor; orada ABD zoruyla ikna edildikleri için kalıyorlar.’’ dedi.

TSK KESİNLİKLE GİRECEK

“DEAŞ’i sebep gösterenler Rakka’yı on binlerce ton bombayla yerle bir etti. Şehir 3 yıl süresince ABD ve iş birlikçilerince bombalandı. Sonra şehre girdiler ve ilk önce DEAŞ’li teröristleri güvenli bir şekilde oradan tahliye ettiler. ABD sivillerin geri dönmesine ya da yıkılan binaların tamirine izin veriyor. Şayet Türk güçleri Fırat’ın doğusuna yürürse beklediklerinden çok daha büyük bir halk desteğiyle karşılaşacaklar. Bu konuda Türk kardeşlerimizi bir endişesi olmasın. Türk ordusu ve ÖSO bir gün kesinlikle Rakka’ya girecek.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal