Trump'tan Yeni Strateji! Suriye'den Çıkmayacak

ABD'nin Washington Post gazetesine göre son yaşanan olayların ardından Başkan Donald Trump Suriye politikasını değiştirdi. Yeni politikaya göre ABD Suriye'den İran çıkana kadar çıkmayacak.

08.09.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 08.09.2018-10:31) Trump'tan Yeni Strateji! Suriye'den Çıkmayacak

ABD'nin köklü gazetelerinden Washington Post'un özel haberine göre, ABD lideri Donald Trump Washington'ın bölgedeki hedefleri için süresi belli olmayan askeri uğraş ve büyük bir diplomatik baskı uygulamayı kabul etti.

Haberini Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandıran Washington Post, terör örgütü DAEŞ'e karşı verilen savaşın hemen hemen bittiğini ve Pentagon'un halihazırdaki bir numaralı hedefinin İran güçlerinin Suriye'den çekilmesi olduğunu bildiriyor.

Yeni Suriye politikasında tüm Suriyelilerin ve uluslararası toplumun kabul ettiği bir hükümet ile istikrarlı kurumlar da var.

Washington Post'a göre, Trump'ın düşüncesini değiştiren olay ortak olarak gördüğü Rusya'nın İran'a destek vermesi oldu. İç savaşta Beşar Esad'ın tarafından yer alan Rusya ve İran, halihazırda muhaliflerin elindeki son yer olan İdlib'e saldırmaya hazırlanıyor. Hafta başından bu tarafa Rus jetleri birçok defa bombardıman gerçekleştirdi.

2 bin 200 Amerikan askerinin iç savaş ülkesinden çıkmayacağını söyleyen gazete, ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'nin "Acele etmemize lüzum yok" sözlerine yer verdi.

Radikal strateji değişikliğine işaret eden bir başka açıklama ise, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'dan geldi. General Dunford, Başkan Trump'la Suriye'de bir askeri seçeneği rutin olarak görüştüklerini ifade etti.

Reuters haber ajansının sabaha karşı 05.33'te 'son dakika' bilgisi ile geçtiği habere göre, Dunford Washington'ın Şam hükumetini birçok defa İdlib'de kimyasal silah kullanılmaması için ikaz ettiğini anımsattı.

ABD Genelkurmay Başkanı, "Trump bizden askeri alternatifler bekliyor ve biz de gelişmelere göre alternatifleri güncelliyoruz" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal