Trump'tan Tıbbi Malzeme İtirafı! ABD'de Stok Bitiyor

Coronavirüs salgının en çok etkili olduğu ülke olan ABD'de vaka sayısı 200 binin üzerine çıkarken, ABD Başkanı Donald Trump tıbbi malzeme stoğunun bittiğini itiraf etti.

02.04.2020-11:49 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-12:02) Trump'tan Tıbbi Malzeme İtirafı! ABD'de Stok Bitiyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını bir anda ABD'de de etkili oldu. Ülke genelindeki vaka sayısı 200 binin üzerine çıkarken, ölüm sayısı ise 5 bini geçti.  Ülke zor zamanlardan geçerken, ABD Başkanı Donald Trump, The Washington Post gazetesinin aktardığı tıbbi malzemenin bittiği yönündeki haberleri doğruladı. Trump Beyaz Saray'da yaptığı açıklamalarda, "Şu anda bazı şeyler ithal ediyoruz. İhtiyaç duyduğumuz solunum cihazlarından yaklaşık 10 bin tane var. Bu kulağa çok gibi gelebilir ama değil. Ulusal Muhafızlar'a ihtiyaç duyulduğunda hastaneye sağlık malzemesi taşıma hakkı verildi." ifadelerine yer verdi.

Maske yapımıyla ilgili olarak eyalet yönetimlerine çağrıda bulunan Trump, yerel üreticilerle anlaşma yapılması gereketiğini belirtti. Trump ayrıca bazı tıbbi malzemeleri de ithal ettiklerini itiraf etti.

CORONAVİRÜS TOPLANTISINDA VENEZUELA KONUŞMASI TEPKİ ÇEKTİ

Ülke salgından kırılırken, Trump'ın coronavirüs kapsamlı konuşmasında Venezuela'dan bahsetmesi ise vatandaşları çileden çıkarttı. Venezuela'ya gemilerin gönderileceğini belirten ABD Başkanı, "Hükûmetler ve ülkeler coronavirüs'e yoğunlaşırken, kartellerin, suçluların ve teröristlerin bu durumdan faydalanmaya çalışma riski artıyor. Buna izin vermemeliyiz." ifadesini kullandı. Öte yandan Savunma Bakanı Mark Esper de açıklamalarında Venezuela Devlet Başkanını Maduro'ya yüklendi. Esper, "Venezuela halkı Maduro ve onun ülke üzerindeki haydutça kontrolü nedeniyle fazlasıyla acı çekmeye devam ediyor. Uyuşturucu kaçakçıları bu hukuksuzluktan faydalanıyor." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal