Trump'tan Rusya ve Çin'e Ekonomik İtham

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD faizleri artırırken, Rusya ve Çin para birimleriyle değer düşürme oyunu oynuyor. Bu kabul edilemez." açıklamasını yaptı.

16.04.2018-19:42 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-19:35) Trump'tan Rusya ve Çin'e Ekonomik İtham

Başkan Trump, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya ve Çin'i para birimlerinin değeriyle oynamakla itham etti.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ

Donald Trump, "ABD faizleri yükseltirken, Rusya ve Çin para birimleriyle değer düşürme oyunu oynuyor. Bu kabul edilemez." açıklamasında bulunan Trump'ın yorumunun, ABD Hazine Bakanlığının uluslararası para birimlerine ilişkin yeni raporundan az bir zaman önce gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Başkan Donald Trump, başkanlık seçimlerinden önce de hususi Çin hakkında benzer yorumlarda bulunmuştu. Buna karşılık, ABD Hazine Bakanlığı geçen senenin nisan ayında yayınladığı para birimleri raporunda, Çin'i "döviz manipülatörü" olarak tanımlamıştı.

Başkan Trump, seçim kampanyasında vadettiklerine uymayan bu kararı, Çin'in bir süredir döviz kurlarına müdahale etmemesinin yanı sıra Kuzey Kore'ye ilişkin görüşmeleri tehlikeye sokmamak için aldığını belirtmişti.

YENİ RAPOR CUMA GÜNÜ

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığının uluslararası para birimleri hakkındaki yeni raporunu cuma günü yayınlaması ön görülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal