Trump'tan Ortalığı Karıştıracak Açıklama!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile dostluktan düşmanlık safhasına geçen ABD Başkanı Donald Trump Fransızları çok sinirlendirecek bir tweet attı.

13.11.2018-15:27 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-15:18) Trump'tan Ortalığı Karıştıracak Açıklama!

ABD Başkanı Donald Trump, Birinci Dünya Savaşına son veren Ateşkes Antlaşması'nın 100. yılı sebebiyle gittiği Fransa'nın başkenti Paris'ten dün dönmüş ve sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 'ABD'ye hem askeri hem de ticaret meselesinde adil davranılmadığını' iddia ederek diğer ülkelere askeri koruma için çok büyük ödemeler, yüz milyarlarca dolar para ödemesi yaptıklarını belirtmişti. Trump bu ifadelerinin devamında 'dünya ülkelerine çok zengin ülkelerin ABD'ye askeri koruma için para ödemesi ya da kendilerini koruması zamanı geldi' şeklinde konuşmuştu.

Fransa dönüşü mesajlarını sürdüren Trump, bugün ise Fransa Cumhurbşaknı Emmanuel Macron'un 'Avrupa ordusu' çağrısına tepki gösterdi. Etkinlikler dolayısıyla Paris'e indiği zaman bu açıklamayı 'ahmakça' olarak değerlendiren Trump bugün yaptığı açıklamada, 'Emmanuel Macron, Avrupa'yı ABD, Çin ve Rusya'ya karşı korumak için kendi ordusunu oluşturmayı önerdi. Fakat 1. ve 2. dünya savaşlarında Almanya vardı. ABD imdada yetişmeden önce Nazi işgali altında Almanca öğrenmeye başlıyordunuz. NATO için para ödeyin yada ödemeyin' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal