Trump'tan Kritik Açıklama, Ek Süre Tanıdı

Çin ile ABD arasındaki "ticaret savaşı" sebebiyle ilan edilen 90 günlük "ateşkes"in bitimine günler kala ABD Başkanı Donald Trump, yeni ticaret anlaşması için Çin'e daha fazla zaman tanıyabileceğini belirtti.

01.02.2019-13:48 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-13:45) Trump'tan Kritik Açıklama, Ek Süre Tanıdı

Çin ile ABD arasındaki "ticaret savaşı" sebebiyle ilan edilen 90 günlük "ateşkes"in bitimine günler kala ABD Başkanı Donald Trump, yeni ticaret anlaşması için Çin'e daha fazla zaman tanıyabileceğini belirtti.

ABD ile Çin arasındaki bu ticaret gerginliği uzadıkça ve derinleştikçe, piyasalarda dalgalanmalar meydana geliyor ve bu durum diğer ülkeler üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor.

Trump, Washington ile Pekin arasındaki ticari savaş üzerine Çinli delegeyle Washington'a gelen Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Liu He ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Görüşmeden sonra söz konusu meseleyle ilgili konuşan Trump, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping'in kendisine mektup gönderdiğini ve iki tarafın da 1 Mart tarihine kadar yeni ticari anlaşma için orta noktada buluşması gerektiğini belirttiğini bildirdi.

Trump, Pekin ile büyük bir ticaret anlaşması imzalamaya hazır olduğunu fakat gereksinim durumunda Çin'e daha fazla süre verebileceğini aktardı.

Bununla birlikte Trump, anlaşmada uzlaşmaya varılabilmesi için Çin'in, piyasalarını finansal servislere, üreticilere, çiftçilere ve diğer Amerikan şirketlerine açması gerektiğini, aksi durumunda anlaşmanın "kabul edilemez" olacağını vurguladı.

Diğer yandan, Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Liu ise Çin'in ABD'den günde 5 milyon ton soya fasulyesi ithal edileceğini açıkladı.

ÖNCEKİ GÖRÜŞMELERDEN SONUÇ ALINAMADI

Trump, geçen aylarda yeni bir ticari anlaşmaya varılamadığı sürece 200 milyar dolarlık Çin ürününe uygulanan yüzde 10'luk gümrük vergisi oranını yüzde 25'e yükselteceğini açıklamıştı.

Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi, 1 Aralık'ta Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi çerçevesinde görüşmüş, iki ülke arasındaki "ticaret savaşının" daha fazla büyümesini engelleyecek 90 günlük "ateşkes" konusunda anlaşmaya varmıştı.

Ateşkes doğrultusunda Çin ve ABD’den üst düzey heyetler, 7-9 Ocak'ta Pekin’de düzenlenen ticari müzakerelerde bir araya gelmiş fakat kesin bir sonuç alınamamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal