Trump'tan İlk Açıklama! Savaşa mı Gidiyoruz?

ABD Başkanı Donald Trump Suriye'ye yapılan hava saldırısı ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

07.04.2017-09:42 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Trump'tan İlk Açıklama! Savaşa mı Gidiyoruz?

Amerika Birleşik Devletleri Suriye'ye ait Hava Üssü'nü sabah saatleri itibari ile Tomahawk füzeleri ile vurdu. Yapılan saldırı sonucunda Suriye rejim güçlerine ait Hava Üssü'nün imha edildiği açıkladı. 

DONALD TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Amerika Birleşik Devletleri'nin taze Başkanı Donald Trump Suriye saldırısı ile ilgili basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Donald Trump yapmış olduğu açıklamada: ''Suriye’deki Esed rejimi İdlib’te sivillere yönelik kimyasal bir saldırı gerçekleştirdi. Salı günü yapılan bu saldırı korkunç bir saldırıydı.

Saldırı sırasında sivil insanlar ve bebekler vahşice öldürüldü. Esed yardıma muhtaç kim varsa hepsinin canına kast etti. Suriye’de yapılan saldırıda kimyasal silah kullanılmıştır bundan kimsenin şüphesi olmasın'' Dedi.

''SURİYE'DEKİ KATLİAMI DURDURALIM''

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Bu gece itibari ile Esed rejiminin yapmış olduğu kimyasala saldırının hava üssünün vurulması yönünde bir bilgi verdim. Suriye’ye yapmış olduğumuz bu operasyon ABD güvenliği için önemliydi. Suriye’deki katliamı ve terör vahşetini durdurmak için herkesi Amerika Birleşik devletine katılmaya davet ediyorum. dedi.

 NELER OLDU?

ABD gece sularında Suriye Rejimi'nin üssüne 59 Tomahawk füzesi ile saldırdı. Düzenlenen saldırı neticesinde Esed'in kayıplar verdiği ifade edildi. ABD tarafı Esed'in kimyasal saldırısına karşılık bu hamleyi yaptığını duyursa da bölgedeki denklemler açısından Rusya'ya karşı bir tavır olarak da değerlendirildi.

ABD'DEN İKİNCİ IRAK HAMLESİ Mİ?

Hatırlanacağı üzere ABD'nin Irak'a girişi de nükleer başlıklı füze arama bahanesiyle gerçekleşmiş ve daha sonra ABD Irak'a adeta çökmüştü. Suriye'de yıllardır yaşanan zulme sessiz kalmak bitarafa zulüme katkı sağlayan ABD'nin bu tavrı kafalarda soru işareti oluşturdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal