Trump'tan Flaş İsrail Sözleri

Trump Bir Kez Daha İstemeden Gerçeği İfşa Etti: ''Eğer Suudi Arabistan olmasaydı, Orta Doğu'da büyük bir üssümüz olmazdı. İsrail'e bakın, Suudi Arabistan olmasa İsrail çok büyük bir sorun içerisinde olurdu.'' Açıklamasını yaptı.

23.11.2018-00:04 - (Son Güncelleme: 23.11.2018-09:49) Trump'tan Flaş İsrail Sözleri

Şükran Günü nedeniyle Florida'daki Mar-a-Lago tesislerinde basına açıklamalarda bulunan Trump, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalar yaptı. 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı Kaşıkçı cinayetine dair sorumlu tutmak için yeterince delil olmadığını belirten Trump, "Belki de bütün dünya sorumlu tutulmalıdır, çünkü dünya kirli bir yer." açıklamasını yaptı. Bin Selman'ın Kaşıkçı cinayeti konusunda önceden bilgi sahibi olduğu yönündeki iddiaları "hararetli bir şekilde" reddettiğini dile getiren Trump, kendisinin konuya ilişkin yorumunun ise "Belki (Muhammed bin Selman) biliyordu, belki de bilmiyordu." şeklinde olduğunu hatırlattı.Trump, "Bu olaydan nefret ediyorum, olayın örtülmeye çalışılma biçiminden nefret ediyorum. Şunu söyleyebilirim ki Veliaht Prens bu durumdan benden daha fazla nefret ediyor." şeklinde konuştu. Öte yandan, Trump ABD Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA), gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı iddialarına ilişkin ise "teşkilatın şüpheleri olduğunu fakat kesin bir sonuca varmadığını" iddia etti.

''SUUDİ ARABİSTAN OLMASA İSRAİL ÇOK BÜYÜK BİR SORUN İÇERİSİNDE OLURDU''

Suudi Arabistan'ın Orta Doğu'da "inanılmaz bir şekilde yardımcı olduğunu" da dile getiren Trump, şunları söyledi;

"Eğer Suudi Arabistan olmasaydı, Orta Doğu'da büyük bir üssümüz olmazdı. İsrail'e bakın, Suudi Arabistan olmasa İsrail çok büyük bir sorun içerisinde olurdu. Bu ne demek? İsrail ayrılıyor mu? İsrail'in ayrılmasını mı istiyorsun? Suudi Arabistan'da çok güçlü bir müttefikimiz var." 

Trump'ın Sözlerine En Doğru Bakış:

'Merdi kıpti şecaat arz ederken sırkatin söyler'in canlı uygulaması olmuş Trump ın bu sözleri... İşte ne denli büyük bir mücadelenin ne denli kritik bir misyonun ne denli önemli bir sorumluluğun içinde olduğumuzun ispatı.

Metal İK Başkanı Abdülkadir Karagöz attığı tweetle durumu özetlemiş;

 ''İşte böyle bir zamandayız.. Rabbim Türkiye’yi korusun.. Kusur hata ayrı, kendi milletine ve ümmetine ihanet ayrı.

15 Temmuz başarılı olsa idi aynı cümleler Türkiye için de söylenirdi.

Hakk ile Batıl’ın kavgası hiç bitmedi, bitmeyecek.. Mücadelemiz baki, safımız net olsun.''

 

 

 

 Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal