Trump'tan Coronavirüs Aşısı İçin Almanlara Para Teklifi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Almanya merkezli CureVac şirketinin yeni tip coronavirüse karşı aşı çalışmalarını ABD'ye çekmek için para teklif ettiği iddia edildi.

16.03.2020-09:17 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-09:02) Trump'tan Coronavirüs Aşısı İçin Almanlara Para Teklifi

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünya üzerinde yayılmaya devam ederken, henüz net bir tedavisi bulunamadı. Bu yönde yapılan aşı ve ilaç çalışmaları devam ederken, ABD Başkanı Donald Trump'ın, coronavirüs tedavisine yönelik aşı ve biyomedikal ilaç üretmek için çalışan CureVac şirketini ABD'ye çekerek sadece ülkesine özel aşıya ikna etmek için girişimde bulunduğu öne sürüldü. Bunun için virüs aşısı üzerinde çalışan Alman bilim insanlarına yüklü miktarda para teklif ettiği belirtilen Trump'ın, CureVac'in geliştirmesi muhtemel aşının haklarının ABD'nin tekelinde kalmasını istediği savunuldu.

ALMYANYA İLE ABD ARASINDA ÇEKİŞME

Haberde Almanya ile ABD arasında çekişme yaşandığı aktarılırken, Alman hükümetinin CureVac firmasının ülkeden ayrılmaması için mali teşvikler sunmaya çalıştığı da iddialar arasında yer aldı. Almanya Sağlık Bakanlığı yetkilisi ise hükümetin, virüse karşı aşının Almanya ve Avrupa'da geliştirilmesini sağlamakla çok yakından ilgilendiğini ifade etti ve bu yüzden bakanlığın CureVac ile yoğun diyalog içinde bulunduğunu iddia etti.

"ŞİRKET CORONAVİRÜS AŞISININ GELİŞTİRİLMESİNE ODAKLANMAKTADIR"

Öte yandan iddialar üzerine şirket tarafından bir açıklama geldi. Açıklamada, şirketin birçok kuruluş ve küresel otoriteyle temasta olduğu belirtildi ve "CureVac, dünyadaki insanları korumak için mRNA tabanlı bir coronavirüs aşısının geliştirilmesine odaklanmaktadır. Spekülasyonlar hakkında yorum yapmaktan kaçınıyoruz ve şirketimizi veya teknolojimizi satın alma teklifleri hakkındaki iddiaları reddediyoruz." ifadelerine yer verildi.

ŞİRKET YÖNETİCİSİ BEYAZ SARAY'A DAVET EDİLDİ

Öte yandan, şirket tarafından 2 Mart'ta yapılan açıklamada, bir önceki üst yönetici Daniel Menichella'nın yeni tip coronavirüs aşısına ilişkin gelişmeleri ele almak için Beyaz Saray'a davet edildiği belirtilmişti.

Şirketin, ABD'nin Boston kentinde laboratuvarı da bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal