Trump'tan Corona Virüs Değrelendirmesi! 'Havaların Isınmasıyla Geçer'

Trump, "Çin'in çok yakında virüsü kontrol altına alacağına inanıyorum. Nisan ayında havaların ısınmasıyla corona virüs de bitmiş olur." dedi.

11.02.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-17:15) Trump'tan Corona Virüs Değrelendirmesi! 'Havaların Isınmasıyla Geçer'

ABD Başkanı Donald Trump, yarın ön seçimlerin gerçekleşeceği New Hampshire eyaletindeki miting öncesinde Fox televizyonunda, Çin ile ikili ilişkileri ve yeni tip corona virüs salgınına yönelik açıklamalarda bulundu.

Çin'deki virüs salgınına yönelik gayet profesyonelce adımlar atıldığına vurgu yapan Donald Trump, "Çin'in çok yakında virüsü kontrol altına alacağına inanıyorum. Nisan ayında havaların ısınmasıyla corona virüs de bitmiş olur." dedi.

"EN İYİ UZMANLARIMIZI GÖNDERİYORUZ"

Donald Trump, ABD'nin virüsün ortaya çıktığı Çin'in Vuhan bölgesine Dünya Sağlık Örgütü uzmanları gönderdiğine vurgu yaparak, "Çin ile yakından çalıştığımızı söyleyebilirim. Oraya en iyi uzmanlarımızı gönderiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Çin ile yapılan ticaret anlaşmasının da iki ülke ilişkilerine faydalı olduğuna işaret eden Trump, anlaşmadan sonra Çin'in ABD'ye saygı duymaya başladığını söyledi.

Bahsi geçen anlaşma sayesinde Çin'in milyarlarca dolarlık ABD ürününü tekrar satın almaya başladığını ifade eden Trump, "Virüsün Çin'in ABD mallarını satın almasını etkileyeceğini sanmıyorum. Çin virüsü yok etmek için çok çalışıyor, biz de onlarla iletişim halindeyiz." diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal