Trump'tan CIA Direktörü Adayına Tam Destek

ABD Başkanı Trump Twitter üzerinden, CIA Direktörlüğüne aday gösterdiği Gina Haspel'in "terör konusunda çok sert olması" sebebiyle istenmediği yorumunu yaptı.

07.05.2018-17:44 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-17:41) Trump'tan CIA Direktörü Adayına Tam Destek

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden "Haspel, teröristlere karşı çok sert olduğundan ateş altında. Bu çok tehlikeli zamanda, Demokratların terör konusunda çok sert olması nedeniyle kurtulmak istediği, en nitelikli kişiye, kadına sahibiz. Kazan Gina!" açıklamasını yaptı.

ABD Başkanı Trump’ın CIA Direktörlüğüne aday gösterdiği Gina Haspel'in, bazı Beyaz Saray sorumlularının "işkenceci bir isim Senato'da onay alamaz’’ diyerek kaygılarını dile getirmesinin sonrasında adaylıktan geri çekilmek istediği öne sürülmüştü.

Washington Post gazetesinin, isminin açıklanmasını istemeyen 4 üst düzey Beyaz Saray sorumlusuna dayandırdığı haberinde, Gina Haspel'in cuma günü adaylıktan çekilmek istediğini bildirdiği ifade edilmişti.

Yapılan habere göre, Beyaz Saray sorumlularıyla yapılan cuma günkü görüşmede, 2001 yılından sonra CIA'in, yüze su dökülerek boğulma hissi yaratan işkence yöntemi ve yurt dışındaki bazı saklı alıkoyma merkezlerindeki endişe yaratıcı sorgu tekniklerine Gina Haspel'in isminin karışmış olmasının Senato'da işleri zora sokacağı ifade edilmişti.

Gina Haspel’in, Merkezi İstihbarat Teşkilatı Direktörlüğü için onay alması halinde ilk kadın CIA Direktörü olacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal