Trump'tan Bolton Açıklaması: Beyaz Saray'da Herkes Ondan Nefret Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın kendisi hakkında söylediği iddialara yanıt verdi. Trump, Beyaz Saray'da herkesin Bolton'dan nefret ettiğini söyledi.

18.06.2020-09:44 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-09:32) Trump'tan Bolton Açıklaması: Beyaz Saray'da Herkes Ondan Nefret Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Jonh Bolton'ın 'The Room Where It Happened: A White House Memoir' adlı kitabının bir kısmı basına sızdırıldı. Bolton, "2020 seçimlerinde Çin'in desteğini aradığı ve Çin'in politikalarını desteklediği" iddiasında bulunurken, Trump bu iddialara yanıt verdi. 

"GİZLİ BELGELERİ AÇIKLADI"

FOX'tan Sean Hannity'nin programına telefon ile bağlanan Trump, "Bugüne kadar hiçbir ABD başkanı Çin ve Rusya'ya benim davrandığım kadar sert davranmamıştır." dedi. Bolton'a Beyaz Saray'da bir şans verdiğini aktaran Trump, "Bolton, bu kitabı yazmakla kanuna karşı geldi. Bunlar üst düzeyde gizli bilgilerdi ve bunları açıkladı." ifadelerini kullandı.


Öte yandan kitaptaki iddialar ile ilgili olarak Wall Street Journal'a konuşan Trump, Çin'e yönelik dış politikasını savunurken, Uygur konusunda Çin'i desteklediği iddialarını reddetti.

Uygur konusunda Çin'e destek verdiği iddialarını kabul etmeyen Trump, bunun doğru olmadığını söyledi ve  bu konuda Çin'e yaptırım uygulanması için bir yasayı da onayladığını anımsattı.

"SEVİLEN VE SAYGI DUYULAN BİRİ OLMAMIŞTI"

Bolton'ın yalancı olduğunu söyleyen Trump, "Beyaz Saray'daki herkes ondan nefret ediyor. Aslında hiç çok sevilen ve saygı duyulan biri olmamıştı. Tanıdıkça hepimizin ona olan saygısı daha da azaldı. Ben şahsen onun deli olduğunu düşündüm." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal