Trump’tan ABD Basınına "Samimiyetsiz" Nitelemesi

ABD Başkanı Trump, ABD Basınının inanılmayacak derecede samimiyetsiz olduğunu ve daha samimi bir basın olmuş olsalardı daha iyi hizmet edebileceklerini söyledi.

16.11.2019-10:05 - (Son Güncelleme: 16.11.2019-10:02)

ABD Başkanı Donald Trump, ülke basını için "samimiyetsiz", azil soruşturmasını ise "Amerikan tarihindeki en büyük rezalet" nitelemesinde bulundu.

Trump, Beyaz Saray'da sağlık hizmetleriyle ilgili yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Dışişleri Bakanlığının dün gece yaptıkları açıklamada, "Temmuz'da yapılan telefon görüşmesi ile ABD'nin bu ülkeye yardımlarını kesmesi arasında bir bağlantı olmadığını" belirttiklerini söyledi.

ABD Başkanı Trump, "Basın bunu haber bile yapmadı. Basınımız inanılmayacak derecede samimiyetsiz. Daha samimi bir basın olsaydı, ülkemize daha iyi hizmet edebilirdik." şeklinde konuştu.

Azil soruşturması kapsamında çarşamba günü yapılan ilk kamuya açık oturumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle izleyemediğini belirten Trump, "Bu sabahki oturumun bir kısmını izledim. Bunun bir rezalet olduğunu düşünüyorum. İnsanların seçtiği birçok muhteşem Cumhuriyetçi vekilimiz var ama onların konuşmasına, açıklama yapmasına bile izin verilmiyor. Bu soruşturma bir rezalet ve ülkemiz için utanç verici." değerlendirmelerinde bulundu.

Trump, azil soruşturmasını ise "Bu hukuki değil siyasi bir süreç. Amerikan tarihindeki en büyük rezalet." diye adlandırdı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal