Trump'ın Savaşta Ölen Askerleri Küçümsediği Öne Sürüldü

ABD Başkanı Donald Trump, hakkında çıkan 'savaşlarda yaşamını yitiren veya alıkonulan askerleri küçümsediği' iddialarına açıklık getirdi.

04.09.2020-08:11 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-09:33) Trump'ın Savaşta Ölen Askerleri Küçümsediği Öne Sürüldü

Donald Trump'ın adının altına bir skandal iddia daha yazıldı.

Amerikan Atlantik dergisi, Trump'ın 2018'de Fransa ziyareti sırasında Paris'teki Aisne-Marne Amerikan Askeri Mezarlığına hava yağmurlu diye gitmediğini ve buna gerekçe olarak ''O mezarlığa neden gitmeliyim ki? Beceriksizlerle dolu orası.'' ifadesini kullandığını sile getirdi.

Amerikalı yetkilileri kaynak gösteren haberde İkinci Dünya Savaşı'nda Belleau Wood muharebesinde can veren bin 800 Amerikalı askeri beceriksiz dediği kaydedildi.

Aynı haberde Trump'ın 2018'de ölen Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain'in cenaze törenine yönelik ''O beceriksizin cenaze törenine destek vermeyeceğiz'' ifadesini kullandığı bildirildi.

'LANET OLASI BİR BECERİKSİZDİ'

McCain için Amerikan bayrakları yarıya indirildiğinde ise Trump'ın, danışmanlarına ''Kahrolası bunu niçin yapıyoruz? Bu adam lanet olası bir beceriksizdi.'' tepkisini gösterdiği belirtildi.

TRUMP İDDİALARI YANITSIZ BIRAKMADI

Trump, 2Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain'in cenaze töreninde söylediği öne sürülen iddiaları şöyle yanıtladı:

''Hiçbir zaman John McCain'in büyük bir fanı olmadım. Sonu gelmeyen saçma savaşlar ve gazilerimizin sorunlarıyla uğraşmadaki başarısızlığı da dahil birçok konuda McCain ile farklı düşünüyorduk. Ancak McCain'in cenazesinde Amerikan bayraklarımızın yarıya indirilmesi ve birinci sınıf cenaze töreni düzenlenmesi benim tarafımdan onaylandı, bunu hiçbir tereddüt ya da şikayet hissetmeden yaptım.''

''ASLA ONA 'BECERİKSİZ' DEMEDİM''

McCain'in cenazesinin Arizona'dan Washington'a götürülmesi için başkanlık uçağını gönderdiğini dile getirdi. Trump, ''Asla John'u beceriksiz olarak nitelemedim. İstediğiniz her şey ve herkes üzerine yemin ederimki asla yaşamını yitiren askerlerimizi kahramandan başka bir şey olarak nitelemedim.'' dedi.

Trump, bahsi geçen ithamları ''Yalancı basının, 2020 seçimlerine etki etmek için kıskanç ve mide bulandırıcı çabaları'' olarak sınıflandırdı.

TRUMP'TAN MEZARLIK İDDİASINA TEPKİ

Trump, hakkında çıkan Fransa'da Amerikan askerlerinin bulunduğu mezarlık ziyaret etmediği iddialarına şu sözlerle sert çıktı: Amerikan askerlerine benden daha çok saygı duyan kimse yoktur. Bu iddialar çok korkunç. Hiçbir hayvan hiç kimse böyle bir şey söyleyemez, hangi hayvan bunu yapar?''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal