Trump'ın Kıdemli Danışma Kushner "Yüzyılın Anlaşması"na Destek Amacıyla Orta Doğu Turunda

ABD Başkanı Donald Trump’ın baş danışmanı Jared Kushner, “Yüzyılın Anlaşması”na destek olmak için Fas, Ürdün, Kudüs ve İsrail’i ziyaret edecek

29.05.2019-13:21 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-13:08)

Beyaz Saray’dan bir görevli, ABD Başkanı Donald Trump’ın kıdemli danışmanı ve damadı Jared Kushner’in önümüzdeki ay Bahreyn’de gerçekleşmesi planlanan ekonomi çalıştayına destek toplamak amacıyla Fas, Ürdün, Kudüs ve İsrail’i ziyaret edecek bir heyete başkanlık ettiğini belirtti.

Yetkili, ABD'nin İsrail-Filistin konusunun çözümüne ilişkin açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" planının ilk kısmının Kushner tarafından 25-26 Haziran’da Bahreyn’de açıklanacağını ifade etti.

Kushner’in heyetinde, ABD’nin Orta Doğu özel temsilcisi Jason Greenblatt ve İran özel temsilcisi Brian Hook da bulunuyor. Bölge turuna Fas’ın başkenti Rabat’tan başlayan heyet, sonrasında Amman ve Kudüs’e, daha sonrasında ise İsrail'e gidecek.

YÜZYILIN ANLAŞMASI KAPSAMINDA İLK ORGANİZASYON  

Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleştirilecek olan çalıştayın, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümüne ilişkin yakında açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon olduğu belirtiliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal