Trump'ın Başdanışmanı Kushner'den İsrail-Filistin Barış Planı Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve kıdemli başdanışmanı Kushner "Tek taraflı bir adım atılmadan önce umarım iki taraf da buna ciddi bir şekilde bakar." ifadesinde bulundu.

03.05.2019-10:15 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-10:05)

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve kıdemli başdanışmanı Jared Kushner, Trump'ın "yüz yılın planı" olarak tanımladığı İsrail-Filistin barış planının operasyonel bir plan ve siyasi olarak iyi bir başlangıç noktası olacağını belirtti.

Kushner, Washington Enstitüsün'de katılım sağladığı bir etkinlikte, Trump hükümetinin Haziran ayında açıklaması öngörülen İsrail-Filistin barış planı hakkında yorumlamalarda bulundu.

Trump'ın açıklayacağı planı "derinlikli olarak operasyonel bir doküman" olarak tanımlayan Kushner, "Bir araya getirdiğimiz şey, siyasi konular için iyi bir başlangıç noktası olabilecek ve daha sonra da bu insanların daha iyi bir şekilde hayatlarını sürmelerine yardımcı olmak amacıyla neler yapılabileceğinin çerçevesini çizen bir çözüm olacak." şeklinde konuştu.

Trump tarafından, İsrail ile Filistin arasında çözüm bulmak için görevlendirildiğini bildiren Donald Trump'ın damadı Kushner, "Üzerinde çalıştığımız çerçeve gerçekçi, icra edilebilir ve iki tarafı da daha iyi bir noktaya getirecek bir şey olacak." sözlerini kullandı.

'GÖRÜLMESİ GEREKEN GERÇEKLER'

Jared Kushner, Kudüs'ün İsrail'in başkenti ve Golan Tepelerinin İsrail toprağı olarak tanınmasını da "görülmesi gereken gerçekler" oalrak nitelendirdi.

Planın ekonomik tarafının da ağırlıklı olacağını belirten Kushner, “Tek taraflı bir adım atılmadan önce umarım iki taraf da İsrail ve Filistin tarafları buna ciddi bir şekilde bakarlar." ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal