Trump'ın Antikor Yalanı

İlaç şirketi Lilly, güvenlik endişeleri nedeniyle antikor tedavisine ara verdiklerini doğruladı.

14.10.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-14:27) Trump'ın Antikor Yalanı

İlaç üreticisi Eli Lilly, antikor tedavisini durdurdu. Donald Trump, Lilly ve Regeneron Pharmaceuticals şirketlerinin ilaçlarının koronavirüs tedavisinde çare olduğunu söylemişti. 

Lilly, kararına gerekçe olarak potansiyel güvenlik endişelerini üst seviyede olarak aktardı. Şirketin kararı, Johnson & Johnson'ın koronavirüs aşı denemelerini durdurmasının ardından geldi.

Denemelere, aşılanan bir kişinin hastalanması sebebiyle ara verilmişti. Benzer durum, İngiltere merkezli ilaç şirketi AstraZeneca'da da yaşandı.

ANTİKOR TEDAVİSİ FİYASKO ÇIKTI

Cambridge merkezli şirketin denemeleri sırasında iki kişi rahatsızlanmış  ve aşılama işlemi yarıda kalmıştı.Lilly'nin tedavi yöntemi, koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılanlar üzerinde antikorun faydalarını test etmek için tasarlanmıştı.

New York Times'ın aktardığına göre, antikor denemesinin tam olarak hangi güvenlik gerekçeleriyle durdurulduğu ise ayrıntılı bir şekilde bilinmiyor.

Washington Üniversitesi'nden Bağışıklık Uzmanı Marion Pepper açıklamasına göre; klinik denemelerin öneminin son yaşananlar üzerinden bir kez daha gözler önüne serildiğini ifade eden Pepper, Ürünün güvenliği deneysel olarak kanıtlanmalıdırdedi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal