Trump Yüzde 50'yi Evde Tutamıyor

ABD'de George Floyd isimli vatandaşın polis tarafından öldürülmesiyle ülke ikiye bölündü. Cumhuriyetçi Parti adayı Marjorie Greene, uzun namlulu tüfekle Antifa üyelerini öldürmekle tehdit ettiği bir video yayınladı.

03.06.2020-12:28 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-12:44)

ABD vatandaşı George Floyd'ın bir polis tarafından öldürülmesinden sonra ülkede yaşanan gerilim tırmanıyor. Siyahilere karşı yapılan ayrımcılığa tepki için başlayan gösterilerde vandallık ve yağma baş göstermesiyle çeşitli şehirlerde kaos yaşanıyor. Gösterilerin başını çeken Antifa gruplarının terör örgüt ilan edilmesiyle Cumhuriyetçi Parti destekçileri Antifa üyelerini hedef almaya başladı.

Cumhuriyetçi Partiden adaylık gösteren Marjorie Greene, uzun namlulu tüfeğiyle tehditkâr bir video yayınladı. Georgia eyaletinden aday olan Greene, çektiği videoda Antifa üyelerini tehdit ederek, "Batı Georgia'dan uzak durun, kiliselerimizi yakamayacaksınız, dükkanları yağmalayamayacak veya evlerimizi yıkamayacaksınız" dedi.

ASKERE ATEŞ SERBEST

Eski Amerikan Futbol oyuncusu George Floyd için adaletin yerini bulması için çalışacağına söz veren Trump geçtiğimiz gün, "Yönetimim Floyd ve ailesi için adaletin yerini bulması sözünü yerine getirecektir. O bir hiç uğruna ölmedi" demişti.

Barışçıl gösterilerin kışkırtılması nedeniyle Floyd'un anısının kirletildiğine dikkat çeken Trump, "Haklı haykırışların ve barışçıl gösterilerin, kızgın kalabalıklar tarafından bastırılmasına izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Asayişin sağlanamaması nedeniyle Ulusal Muhafızlar birçok şehre inerken, ABD Başkanı Donald Trump askere ateş etme serbestisi verdi.

MARJORİE GREENE KİMDİR?

Georgia eyaleti için Cumhuriyetçi Parti'nin Temsilciler Meclisi için gösterdiği 9 adaydan biri olan Marjorie Taylor Greene, aykırı tavrılarıyla birçok kez gündem oldu. Silah merakıyla ünlü olan Marjorie Greene, adaylık videosunu keskin nişancı tüfeğiyle ateş ederek duyurmuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal