Trump Yönetiminde Bir Darbe Daha: Baş Sözcü İstifa Etti

Pentagon sözcüsü Dana White Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimindeki görevinden istifa edeceğini açıkladı.

01.01.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 01.01.2019-10:44) Trump Yönetiminde Bir Darbe Daha: Baş Sözcü İstifa Etti

Pentagon sözcüsü Dana White Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimindeki görevinden istifa edeceğini açıkladı. White, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu yönetimin bana, Savunma Sekreteri James Mattis, hizmet üyelerimiz ve onları destekleyen tüm sivillerin yanında hizmet etme fırsatı tanıdığı için takdir ediyorum. Benim için bir onur ve ayrıcalıktı. Sağlıcakla kalın ve Tanrı sizi korusun." ifadelerini kullandı.

White'ın istifası, Trump yönetiminden bir dizi yüksek pozisyondaki istifalardan sonuncusu oldu. Savunma Bakanı James Mattis de bu ayın başlarında Trump'ın Amerikan birliklerini Suriye'den çekmeye karar vermesinin istifa etmişti.

ABD küresel koalisyonun DAEŞ'e karşı özel elçisi Brett McGurk ise Mattis’ten bir gün sonra istifasını sunmuştu. White'ın ayrılmasının ardındaki nedenler belirsizliğini korumasına rağmen Pentagon, Charles Summers Jr.'ın Salı günü White’ın yerini alacağını duyurdu.

Summers, daha önce Pentagon'un halkla ilişkiler ofisinde White’ın idaresinde görev yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal