Trump: Yaptırımlar Yeni Bir Anlaşmaya Kadar Devam Edecek!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Tahran’a yeniden uyguladığı yaptırımların, Ortadoğu’nun nükleer silah geliştirmesini engelleyen yeni ve daha kapsamlı bir anlaşmaya varıncaya kadar yürürlükte kalacak söyledi.

03.11.2018-11:54 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-11:51) Trump: Yaptırımlar Yeni Bir Anlaşmaya Kadar Devam Edecek!

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından ABD’nin Tahran’a yeniden uyguladığı yaptırımların, Ortadoğu’nun nükleer silah geliştirmesini engelleyen yeni ve daha kapsamlı bir anlaşmaya varıncaya kadar yürürlükte kalacak söyledi.
ABD'nin Ortak Kapsamlı Eylem Planından (JCPOA) çekilmesinin ardından 5 Kasım'da İran’a yönelik ABD kısıtlamalarının ikinci turu yürürlüğe girecek. Trump Cuma günü geç saatlerde Beyaz Saray tarafından yayınlanan bir açıklamada "ABD, İran’ın nükleer silahın yolunu sonsuza dek yok eden ve İran halkına layık olan yeni ve daha kapsamlı bir anlaşmaya varmaya devam ediyor. O zamana kadar, tarihi yaptırımlarımız tam güç devam edecek. " dedi.

Trump, İran'a karşı yaptırımların yeniden yürürlüğe girmesinin, Tahran'ın nükleer programını finanse etmek için kullandığı gelirleri engellemek ve İran'ı yıkıcı davranışlarından vazgeçirmek amaçlı olduğunu belirtti. ABD başkanı, Tahran'ın nükleer hırslarını terk etmesini ve yeni anlaşmanın müzakereleri için müzakere masasında oturması gerektiğini ileri sürdü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal