Trump ve Pence Düzenli Aralıklarla Coronavirüs Testi Yaptıracak

ABD Başkanı Trump, "Hem ben hem de Başkan Yardımcısı Mike Pence, düzenli aralıklarla test yaptıracağız" ifadelerini kullandı.

07.04.2020-08:53 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-09:06) Trump ve Pence Düzenli Aralıklarla Coronavirüs Testi Yaptıracak

Trump, Coronavirüs ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da yaptığı günlük basın toplantısında söz aldı. Konuşmasına, "Virüs ile savaşın zor bir dönemine giriyoruz" ifadeleriyle başlayan Trump, konuşmasında yeni tip coronavirüs tespit edilen ve bugün yoğun bakıma alınan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan da bahsetti.

Johnson'ın, yoğun bakımda olmasından ötürü üzgün olduğunu ifade eden Trump, "Çok iyi bir dostum olan Johnson'a en iyi dileklerimi iletiyorum. Yoğun bakıma alınmak ciddi bir mesele. Amerikan halkı, Johnson için dua ediyor" ifadelerini kullandı.

Trump aynı zamanda, yeni tip coronavirüs tedavisi için çalışan iki Amerikan firmasından uzmanların da yardım etmek adına Boris Johnson'ın doktorlarının yanına yollandığını ifade etti fakat firma adını belirtmedi.

TRUMP VE PENCE DÜZENLİ ARALIKLARLA TEST YAPTIRACAK

Virüs ortaya çıktığı günden bu yana maske takmadığı için daima eleştiri oklarının hedefi olan Trump, "Hem ben hem de Başkan Yardımcısı Mike Pence, düzenli aralıklarla test yaptıracağız" ifadelerini kullandı.

Mike Pence da bu sabah yaptırdığı yeni tip coronavirüs testinin negatif sonuç verdiğini kaydetti.

Trump, ülkede bulunan test kitlerinin sayısının az olduğu konusundaki iddialara ise "Biz federal hükümetiz. Biz köşe başlarında bekleyip test yapamayız" şeklinde cevap verdi.

Coronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin 30 Nisan’a dek uzatılmasıyla, 30 Nisan’dan sonra tedbirler gevşetilecek mi sorusuna ise "Bu konuda yorum yapmayacağım” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal