Trump ve Biden Kozlarını Paylaştı

Amerika’da 3 Kasım’da gerçekleşicek başkanlık seçimleri öncesi adaylar arasındaki ilk tartışma programında gündemde Anayasa Mahkemesi’ne yeni atanacak yargıç, salgınla mücadele, ekonomi, ırkçılık ve şiddet olayları ve seçim güvenliği konuları birinci plandaydı.

30.09.2020-10:41 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-10:28) Trump ve Biden Kozlarını Paylaştı

Ohio eyaletinin Cleveland kentinde yapılan tartışma programında salgın nedeniyle Başkan Donald Trump ve Demokrat Parti adayı Joe Biden tokalaşmadı. Soğuk Savaş başlamış oldu.

 Chris Wallace’ın yönettiği tartışma programında adaylar,90 dakika boyunca her soruya ikişer dakika yanıt verme hakkı tanındı. Ancak Başkan Trump'ın canlı yayınlanan tartışmanın ilk anlarından itibaren sürekli rakibi Joe Biden'ın sözlerini kestiği gözlendi. Tartışma sırasında kısım kısım iki adayın aynı anda konuştuğu anlarda moderatör zorlandı, sürekli uyarıda bulundu.

İlk olarak Anayasa Mahkemesi’ne Ruth Bader Ginsburg'ün ölümünün ardından yeni üye atama sürecine ilişkin soruyu yanıtladı.

ABD Başkanı Trump, üç yıl için değil dört yıl için seçildiğini ve Senato’daki çoğunlukla bunu yapma hakkı olduğunu ve seçime kadar da çok zaman olduğunu söyledi. Biden ise Anayasa Mahkemesi yargıç adayı konusunda ABD halkının söz sahibi olması gerektiğini ve bu nedenle yeni yargıcın atanması sürecinde seçim ve yemin töreni sonrasını işaret ederek Şubat ayına kadar beklemeliyiz açıklamasını yaptı.

 

Adaylara korona virüsü virüsü krizi konusunda sizi neden seçmeli sorusu soruldu. Trump soruya birçok sağlık yetkilisinin sınırları kapatma kararıyla çok sayıda hayat kurtardığı övgüsünde bulunduğunu söyledi. Joe Biden’ın Trump’ın korona krizi konusunda hala bir planı olmadığını söylemesi üzerine Biden Çin’de, Rusya’da, Hindistan’da kaç kişinin öldüğünü bilmiyor sözleriyle yanıt verdi. Biden Trump’ın virüsün yaz aylarında gideceği yönündeki açıklamasını hatırlatınca Trump, şaka yapmıştım dedi.

New York Times’ın Donald Trump'ın 2016 ve 2017’de 750 Dolar vergi ödediği yönündeki haberini gündeme geldi

Trump soruya milyonlarca dolar federal gelir vergisi ödedim yanıtı verdi. Bunun üzerine rakibi Joe Biden   o zaman vergi beyannamenizi bize göster dedi.

Adaylar arasında ki bir diğer kritik mesele posta yoluyla uzaktan oy kullanma konusunda hararetli tartışma yaşandı. Çöpte oy pusulaları bulunduğunu iddia eden Trump, adil bir seçim olmasını umuyorum. Pusulaların manipüle edildiğini görürsem bunu kabul edemem.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal