Trump ve Biden Kozlarını Paylaşıyor

Harvard Amerika Siyaset Araştırmaları Merkezi tarafından yayımlanan bir ankette, Biden'ın, Trump'ın sadece yüzde 2 önünde olduğu, Trump'ın ise rakibiyle arayı kapadığı belirtildi. İkili bugün kameralar karşısında olucak.

29.09.2020-12:02 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-11:51) Trump ve Biden Kozlarını Paylaşıyor

Başkan adayları Donald Trump ve Joe Biden'ın yapacağı ilk canlı yayın tartışması bugün. Dün yayımlanan bir ankette, Biden'ın, Trump'ın sadece yüzde 2 önünde olduğu, Trump'ın ise rakibiyle arayı kapadığı belirlendi.

Harvard Amerika Siyaset Araştırmaları Merkezi (CAPS) ve Harris'in The Hill isimli haber sitesi için 22-24 Eylül tarihlerinde yaptığı ankette,bugün akşam yapılacak canlı yayın tartışmaları öncesi, Trump'ın rakibi ile arayı kapatması dikkati çekti.

Seçmenlerin yüzde 47'si oyunu Demokrat aday Joe Biden'a vereceğini belirtirken, yüzde 45'i de oyunu Trump'tan yana kullanacağını kaydetti. Ankete katılan seçmenlerin yüzde 8'i ise çekimser kalmayı tercih etti.

Aynı kuruluşların, ağustos ayında yayımladığı anket ile karşılaştırılınca, Trump yüzde 3 oy kazanırken, Biden'ın oylarında yüzde 2'lik bir kayıp olduğu göze çarpıyor.

Harvard CAPS-Harris Anket Direktörü Mark Penn,anket, Trump'ın Biden ile arasındaki farkı yüzde ikiye indirmesi, başkanın ekonomide ilerleme kaydettiğini gösteriyor yorumunda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal