Trump Türkiye Tweeti

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü FETÖ ve PKK ile beraber suç işlediği iddiasıyla, hakkında 35 yıl hapis cezası istenilen ABD vatandaşı rahip Andrew Craig Brunson hakkında bir tweet attı.

18.04.2018-08:27 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-11:29) Trump Türkiye Tweeti

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü FETÖ ve PKK ile işbirliği yaparak suç işlediği iddiası ile hakkında 35 yıl hapis istenilen ABD vatandaşı rahip Andrew Craig Brunson hakkında bir tweet paylaşımında bulundu.

Donald Trump, daha önce de Türkiye'den tahliyesini istediği ABD vatandaşı ve din adamı olan Brunson'un tutukluluk halinin devamına karar verilmesi sonrası bu konuyla ilgili bir tweet paylaşımı oldu.

Trump'ın bu sabaha karşı attığı tweet'te şu ifadelere yer verdi

"Amerika'da iyi bir beyefendi ve Hrıstiyan bir lider olan Rahip Brunson yoktan yere Türkiye'de yargılanıyor ve ayrıca zulme uğruyor. Ona casus demişler ben ondan daha fazla casusumdur. Umuyorum ki evine ve de ait olduğu Brunson’un güzel ailesine dönmesine izin verilecek."

Tutuklu olan papazla ilgili ele geçirilen çok sayıda kayıtta FETÖ hücre evlerinde sohbet toplantısı katıldığına ve bölücü terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının olduğu fotoğraflar bulunmuş

2013'teki Taksim'deki Gezi Parkı olaylarının planlanmasında yer aldığı ileri sürülen Brunson'un "Türkiye’nin Güneydoğu bölgesinde bulunan benzin istasyonları çalışanları listesi" ve "Demiryolları çalışanları listesi" ile "İrtibata geçilecek askerler listesi" gibi bilgiler bulunuyordu. İddianamede Brunson'un ABD'li bir askere gönderdiği 15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşamamasından dolayı üzüntü duyduğunu aktarmış ve bununla ilgili mesaj içeriklerine yer verilmiş ve cep telefonundaki "Türkleri sallayacak bazı olayları bekliyorduk. İsa'ya dönmek için gerekli koşullar artık oluştu. Darbe teşebbüsü şok etkisi yarattı. Birçok Türk geçmişte de olduğu gibi askeriyeye güvendi fakat bu sefer çok geçti. Ve darbe teşebbüsünden sonra bu başka bir sallama. Sanırım olaylar daha da kötüye gidecek. Sonunda biz kazanacağız." mesajı da dosyaya eklenmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal