Trump Suudi Prens Salman'a Destek Çıktı

New York Times gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Prens Muhammed bin Salman'ı Washington Post gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetinden sorumlu olmadığına dair kanıtlar sunarak savunmaya devam ediyor.

20.11.2018-10:01 - (Son Güncelleme: 20.11.2018-09:57) Trump Suudi Prens Salman'a Destek Çıktı

New York Times gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Prens Muhammed bin Salman'ı Washington Post gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetinden sorumlu olmadığına dair kanıtlar sunarak savunmaya devam ediyor. CIA, bin Salman'ın suikastı emrettiğine dair bir rapor yayınladıktan sonra bile, Trump herhangi bir yorum yapmadan ve suçlamada bulunmadan önce yönetiminin kendi raporunu sunmasını bekleyeceğini söyledi. The Times, “Bay Trump'a göre, Prens Muhammed'in telefon görüşmelerinde cinayetle ilgili tüm iddiaları reddetmesi yeterli” dedi. Gazete, Trump 'ın Kaşıkçı konusundaki tutumunun giderek daha da arttığını ve Avrupa Birliği'nin Suudi Arabistan ile olan ilişkilere ve Suudi Arabistan'la stratejik bağlara sahip olan ve hatta Prensi Prens'i sözlü olarak savunmayan İsrail'e karşı net cevaplar talep ettiğini belirtti.

Washington Post gazetesinin köşe yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Konsolosluğuna girdikten sonra kayboldu. Suudi yönetimi haftalar sonra Cemal Kaşıkçı’nın orada öldürüldüğünü itiraf etti.

Trump'un konuyla ilgili pozisyonu da ABD meclisinde direnişle karşılanıyor. Senato Dış İlişkiler Komitesi başkanı Bob Corker, bir twitter gönderisinde, “Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesini Suudi Prens Muhammed bin Salman emretti.’’ dedi. Cumhurbaşkanı, Suudi Arabistan'ın 110 milyar dolar değerinde silah satın alma vaadinin Amerikan halkı için iş yarattığını belirtti. Ancak The Times, savunma analistlerine atıfta bulunarak, sadece 14.5 milyar dolarlık satışın rezerve edildiğini söyledi. “Suudi Arabistan müttefikimiz ve birçok yönden çok iyi olan bu müttefikle bağlı kalmak istiyorum” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal