Trump: Suudi Arabistan Suriye'yi Yeniden İnşa Etmek İçin Para Ödeyecek

ABD Başkanı Donald Trump Pazartesi günü Suudi Arabistan'ın Suriye'yi yeniden inşa etmek için para yardımı yapacağını söyledi.

25.12.2018-09:03 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-08:59) Trump: Suudi Arabistan Suriye'yi Yeniden İnşa Etmek İçin Para Ödeyecek

ABD Başkanı Donald Trump Pazartesi günü Suudi Arabistan'ın Suriye'yi yeniden inşa etmek için para yardımı yapacağını söyledi. Trump, "Suudi Arabistan, ABD yerine Suriye'yi yeniden inşa etmek için gereken parayı harcamayı kabul etti" dedi. Trump “5000 mil uzaklıktaki Büyük Ülke (ABD) yerine Suudilerin komşularına yardım etmeleri hoş olmaz mı?” yorumunda bulundu.

Trump, ABD Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı bir telefon görüşmesinin ardından ABD’nin Suriye’den asker çekeceği konusunda geçen hafta sürpriz bir açıklama yapmıştı. İki lider, savaşın yıktığı ülke üzerinde daha etkili bir koordinasyona ihtiyaç olduğu konusunda hemfikirdi. Raporlar, ABD kuvvetlerinin 60 ila 100 gün içinde bölgeden çıkacağını gösteriyor. Trump’ın Suriye’den ayrılma kararını savunma şefi James Mattis’in ve özel başkan yardımcısı Brett McGurk’tan istifası takip etti. Çekilme, kuzeydoğu Suriye'de YPG / PKK terörist grubuna karşı olası bir Türk askeri operasyonunun karar arifesinde gerçekleşti.

Ağustos ayında Suudi Arabistan, DAEŞ terör örgütü tarafından harap edilen Rakka bölgesini yeniden inşa etmek için 100 milyon dolar yardım vaadinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal