Trump Sinyali Verdi; ''İki Taraf da İstekli''

ABD Başkanı Donald Trump, gümrük vergilerinin arttırılması ile başlayan ticaret savaşının biteceğine dair sinyaller verdi.

04.12.2018-20:24 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-20:15) Trump Sinyali Verdi; ''İki Taraf da İstekli''

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan Çin ile gelinen noktaya dair açıklamalar yaptı. Açıklamada, ABD tarafından gümrük vergilerinin arttırılması ile başlayan ticaret savaşının biteceğine dair sinyaller verdi.

Donald Trump, yaptığı açıklamada; “Çin ile görüşmeler başladı. Eğer uzatılmazsa başkan Xi ile yediğimiz harika akşam yemeğinden 90 gün içerisinde sonlanacak” açıklamasını yaptı.

Trump, her iki tarafın da bir anlaşmaya varılması konusunda istekli olduğuna işaret etti. Trump, “Başkan Xi ve ben bu anlaşmanın olmasını istiyoruz ve muhtemelen olacak. Ancak unutursanız ben gümrük vergisi adamıyım” ifadelerini kullanarak, bireylerin veya ülkelerin ABD’nin zenginliklerinden yararlanmak istiyorlarsa bedelini ödemeleri gerektiğini belirtti.

Şuan gümrük vergilerinden milyarlarca dolar kazandıklarını vurgulayan Trump, “Amerika’yı tekrar zengin ediyoruz” dedi. Trump,  Çin ile adil bir anlaşma sağlanırsa, mutlulukla anlaşmanın altına imza atacağını da sözlerine ekledi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal