Trump Sert Konuştu! Çin'in Propaganda Saldırısı Rezillik

ABD Başkanı Donald Trump, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien'in ABD hakkındaki açıklamalarına, "Sözcü (Cao) Çin adına aptalca konuşuyor ve ülkesinin tüm dünyaya yaydığı acı ve kıyımın yönünü değiştirmek istiyor. Çin'in ABD ve Avrupa üzerinden yaptığı dezenformasyon ve propaganda saldırısı bir rezillik."

21.05.2020-10:17 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-12:49) Trump Sert Konuştu! Çin'in Propaganda Saldırısı Rezillik

ABD Başkanı Donald Trump, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien'in ABD hakkındaki açıklamalarına, "Sözcü (Cao) Çin adına aptalca konuşuyor ve ülkesinin tüm dünyaya yaydığı acı ve kıyımın yönünü değiştirmek istiyor. Çin'in ABD ve Avrupa üzerinden yaptığı dezenformasyon ve propaganda saldırısı bir rezillik." cevabını verdi.

"ABD'Yİ DOLANDIRMAYA DEVAM EDECEKLERİ KONUSUNDA UMUTSUZLAR"
Çin'in, salgını başlangıçta önleyebileceğini fakat bunu yapma gereği duymadığını ifade eden Trump, "Çin, büyük bir dezenformasyon kampanyası yürütüyor. Çünkü uykucu Joe Biden'ın başkanlık seçimlerini kazanacağı ve ben başa gelene kadarki onlarca yıldır yaptıkları gibi ABD'yi dolandırmaya devam edecekleri konusunda umutsuzlar." dedi.

ÇİN DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜNDEN SERT AÇIKLAMA
Cao, başkent Pekin’de gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Trump’ın, Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) yönelik kararıyla ilgili "Kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini, Çin’in koronavirüs salgınıyla mücadele çabalarını karalamaya ve ABD’nin salgınla mücadeledeki yetersizliğini örtmeye çalıştığını" dile getirmişti.

Sözcü Cao, "Amerikalı bazı siyasilere, birilerini suçlamayı ve sorumluluktan kaçınmayı bırakmaya, uluslararası toplum ile iş birliğini güçlendirmeye ve salgını birlikte yenmeyi tavsiye ediyoruz." demişti.

TRUMP'IN ÇİN ÜZERİNDEN DSÖ'YE SAVAŞI
Bununla birlikte ABD Başkanı Trump, pazartesi günü DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'a yolladığı bir mektupta, esaslı reformların söz konusu olmaması durumunda DSÖ'ye bağladığı fonları 30 gün sonra "kalıcı olarak" durduracağını söylemişti.

Daha da ötesinde Trump, 14 Nisan'da DSÖ'yü salgınla mücadelede başarısızlıkla ve Çin'e yakın durmakla suçlamış ve örgüte sağlanan finansal desteği durdurduklarını duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal