Trump Savaş İtirafında Bulundu: Başkan Seçilmeseydim...

ABD Başkanı Donald Trump, "Eğer başkan seçilmeseydim, Kuzey Kore ile Asya'da büyük bir savaşın içinde olurdunuz." açıklamasında bulundu.

07.01.2019-10:37 - (Son Güncelleme: 07.01.2019-10:32) Trump Savaş İtirafında Bulundu: Başkan Seçilmeseydim...

ABD Başkanı Donald Trump, basında yer alan "ABD ve Kuzey Kore ilişkilerinin çıkmaza girdiği" iddialarına "Eğer başkan seçilmeseydim, Kuzey Kore ile Asya'da büyük bir savaşın içinde olurdunuz." sözleriyle karşılık verdi.

Beyaz Saray'da gazetecilere açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore ile sürdürülen görüşmelere ilişkin yorumlarda bulundu.

Trump, "çıkmaza girdiği" iddia edilen ilişkilerin, aksine "çok iyi" bir durumda olduğunu belirterek "Baksanıza roketler yok, hiçbir şey yok. Gayet iyi gidiyoruz." dedi. Buna rağmen, Kuzey Kore'ye karşı uygulanan yaptırımların "tam güç ve etkinlikte" sürdürüleceğinin altını çizen Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile düzenleyeceği ikinci zirvenin yerini seçmekte olduklarını açıkladı.

Trump, geçen hafta Kim'den bir mektup geldiği ve yakın zamanda kendisiyle birebir görüşeceğini açıklamış, kendisinin çabaları ve Kim ile görüşmeleri olmasaydı Asya'da büyük bir savaşın başlamış olabileceğini belirtmişti. Trump, Kim ile Haziran ayında Singapur'da görüşmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal