Trump, Putin ile Yaptığı Telefon Görüşmesini Değerlendirdi

ABD Başkanı Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında, "Ticaret, Venezuela, Ukrayna, Kuzey Kore, Nükleer Silah Kontrolü ve hatta 'Rus komedisini' bile tartıştık. Oldukça verimli bir görüşme yaptık." açıklamasında bulundu.

04.05.2019-09:40 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-09:29)

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi hakkında, "Ticaret, Venezuela, Ukrayna, Kuzey Kore, Nükleer Silah Kontrolü ve hatta 'Rus komedisini' de tartıştık. Oldukça verimli bir görüşme." ifadesinde bulundu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmeler yapan Trump, görüşmelerinin "oldukça uzun ve iyi" geçtiğini söyleyerek, "(Trump ve 2016 senesi seçim kampanyası ekibinin Rusya ile gizli anlaşma yaptığı iddialarına ilişkin soruşturmayı işaret ederek) Cadı avından uzun zaman önce de söylediğim gibi Rusya, Çin ve herkesle iyi geçinmek iyi bir şey. Kötü değil." sözlerini kullandı.

Trump, ayrıca 2016 yılı başkanlık seçimlerinde Rusya'nın kendisine yardım ettiği iddialarına atıfta bulunarak, "Ticaret, Venezuela, Ukrayna, Kuzey Kore, Nükleer Silah Kontrolü ve hatta 'Rus komedisini' de tartıştık. Oldukça verimli bir görüşme." yorumlarında bulundu.

Diğer yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, iki liderin, nükleer silahsızlanmaya yönelik yeni bir anlaşma olasılığını görüştüklerini belirtti.

VENEZUELA'YA BARIŞÇIL YAKLAŞIM 

Sanders, düzenlenen görüşmede Trump'ın, Venezuela’da yönetimin barışçıl bir şekilde değişmesi gerektiğini belirttiğini anlattı.

Kremlin Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise 1,5 saat süren görüşmede, Venezuela’daki durumun görüşüldüğü ve Putin’in, ülkede yalnızca halkın kendi geleceğini tayin edebileceğini vurguladığı belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal