Trump: 'Muhtemel Bir Saldırıya Hazırız'

ABD Trump, Saudi Aramco'ya bağlı tesislerin bombalanması üzerine resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

16.09.2019-09:33 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-09:13)

ABD Başkanı Donald Trump, Saudi Aramco'ya bağlı tesislerin bombalanması üzerine resmi Twitter hesabından son bir bildiri yayımladı.

Bu bildiri tam olarak şöyledir:

"Suudi Arabistan petrol sahası saldırıya uğradı. Faili bildiğimize inanmak için sebebimiz var, teyide bağlı olarak biz (hedefe) kilitliyiz ve silahlarımız dolu. Fakat (Suudi Arabistan) Krallık'tan bu saldırının müsebbibinin kim olduğunu duymayı bekliyoruz."

Trump, Riyad'dan beklenen yanıta göre hangi şartlarda davranacaklarını belirleyeceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ayrıca, bahsi geçen tesislere yönelik gerçekleştirilen operasyonun sonrasında ABD'de petrol sektöründe herhangi bir değişiklik yaşanmaması için yedek stokların "ihtiyaca göre" alınmasını kabul ettiğini açıkladı. 

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya bağlı 2 tesise cumartesi günü bölgenin saatiyle 04.00'te silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) operasyon yapılmasının ardından yangın meydana geldiğini bildirildi. 

Can kaybının yaşanmadığı SİHA operasyonuyla ilgili herhangi bir taraf yargılanmazken, Husiler yayımladıkları yazılı bildiride, saldırıyı 10 drone ile kendilerinin gerçekleştirdiklerini ima etmişti.

Yemen'deki İran destekli Husiler, bugünlerde çoğunlukla Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından yok edilen  orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanında SİHA'larla ülkenin birçok noktasına saldırı planlanıyor.

Uzun zamadır siyasi istikrarsızlığın olduğu Yemen'de, Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni  (BAE) arkalarına alan hükümet destekli birlikler arasında saldırılar devam ediyor.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal