Trump: Kaşıkçı Cinayeti’nde Muhammed bin Selman’ı Kurtardım

ABD Başkanı Donald Trump’ın gazeteci Bob Woodward'a yaptığı bir açıklamada Cemal Kaşıkçı cinayetinde Muhammed bin Selman’ın ‘kıçını’ kurtardığını söylediği iddia edildi.

11.09.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-17:01) Trump: Kaşıkçı Cinayeti’nde Muhammed bin Selman’ı Kurtardım

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili gazeteci Bob Woodward'a konuşan ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ı kongre soruşturmasından kurtardığını övünerek anlattığı iddia edildi.

“SELMAN’I SORUŞTURMADAN BEN KORUDUM”

Trump yönetimiyle ilgili Salı günü yayımlanacak bir kitaptan Amerikan basınına sızan bazı bölümlere göre, ABD Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı cinayetinden yaklaşık 4 ay sonra konuştuğu gazeteci Bob Woodward'a "Muhammed bin Selman'ı Kongre soruşturmasından ben korudum" dedi, Riyad'ın ABD ürünleri için milyarlarca dolarlık harcama yaptığını söyledi.

TRUMP: KIÇINI BEN KURTARDIM

Amerika'daki haber internet sitesi Business Insider, gazeteci Bob Woodward'ın 15 Eylül'de piyasaya çıkacak olan kitabından bazı yeni bölümlere ulaştı. Buna göre ABD Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı cinayetinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman için, "onun kıçını ben kurtardım" dedi.

"Öfke," Watergate skandalını ortaya çıkaran Woodward'ın Trump'ın başkan olduğu döneme dair çıkaracağı ikinci kitap olacak. Deneyimli gazeteci Woodward, kitabı yazarken Aralık-Temmuz ayları arasında Trump ile 18 defa; üst düzey Beyaz Saray yetkilileri ve Trump yönetiminde daha önce görev almış isimlerle de birçok röportaj yaptı.

ÖVÜNEREK ANLATTI

Business Insider'ın elde ettiği bölümlere göre Trump, Muhammed bin Selman'ı nasıl koruduğunu "övünerek" anlatıyor:

"Başkan Donald Trump, Amerikan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın vahşi bir şekilde öldürülmesinin ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ı kongre soruşturmasından kurtardığı için böbürleniyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal