Trump İsyan Etti: Kimse Beni Sevmiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Kodak firmasının ABD'de ilaç etkin maddeleri üretimi yapmaya başlayacağını ve bunun için firmaya 765 milyon dolar kredi sağlayacaklarını duyurdu.

29.07.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-12:25) Trump İsyan Etti: Kimse Beni Sevmiyor

Trump, hidroksiklorokinin etkileriyle ilgili pek çok çalışma yayımlandığını ve daha öncesin pozitif fikirler olduğunu belirterek, 'Bu ilaç bugünlerde çok popüler değil çünkü ben önerdim. Ben önerince de birileri 'bunu kullanmayın' dedi' ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Trump, beraber çalıştığı uzmanlara yüksek onay rakamları gelirken insanların kendisinin faaliyetlerini onaylamadığından yakınarak, 'Kimse beni sevmiyor. Bu sadece benim kişiliğimle ilgili olabilir' dedi.

 

Trump, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, koronavirüs pandemisiyle ilgili son gelişmeleri ve ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD mallarının Çin başta olmak üzere başka ülkelerin yerine ABD'de üretiminin yapılması için her gün yeni adımlar attıklarının altını çizen Trump, koronavirüs için 'Çin Virüsü' tabirini kullanmayı sürdürdü.

NTV'de yer alan göre, Trump, koronavirüse karşı aşı üretme gayretlerine de değinerek, 'Pfizer, kısa süre önce aşı çalışmalarında 2. ve 3. faz deneylere geçtiğini duyurdu. Aşı çalışmalarında çok hızlı ve olumlu bir yöne doğru gidildiği görünüyor.' ifadelerini kullandı.

Fotoğrafçılık alanındaki çalışmalarıyla bilinen Kodak firmasıyla yeni bir anlaşmaya gittiklerini açıklayan Trump, bu firmanın tıbbi ilaç içeriği üretmeye başlayacağını açıkladı.

Trump, ilaç etken maddelerinin büyük bir çoğunluğunun şu anda Hindistan ve Çin'de üretimi yapıldığını fakat ülke içinde daha ucuz üretimi yapılabileceğine işaret ederek, 'Kodak ile vardığımız anlaşma için bu şirkete Savunma Üretim Yasası çerçevesinde 765 milyon dolar borç verilecek' diye konuştu.

Aşı faaliyetlerinin başarıya varması halindeki yol haritası için de Trump, 'İlk etapta 100 milyon doz elimizde olacak. Bundan sonra da 500 milyon doza ulaşacağız. Bu aşıların ülke içinde dağıtılmasında ordu görev alacak. Belki dünyanın diğer kısımlarına da aşı temin edebiliriz.' şeklinde konuştu.

Koronavirüs tedavisinde 'hidroksiklorokin' adlı sıtma ilacının kullanımıyla ilgili tartışmalardan da bahseden Trump, 'Bazı doktorlar bu ilacın son derece başarılı olduğunu söylüyor. Bazıları da buna katılmıyor. Ben bu ilacın kullanımının siyasi bir hal aldığını düşünüyorum. Ben 14 gün kullandım ve bakın buradayım. Bu ilaç güvenli, bir sorun çıkarmıyor. Ben bir problem yaşamadım.' diye konuştu.

Trump, hidroksiklorokinin etkileriyle ilgili pek çok çalışma yayımlandığını ve daha öncesinde pozitif görüşler olduğunu belirterek, 'Bu ilaç bugünlerde çok popüler değil çünkü ben önerdim. Ben önerince de birileri 'bunu kullanmayın' dedi' ifadelerini kullandı.

Beraber çalıştığı uzmanlara yüksek onay rakamları gelirken kişilerin kendisinin çalışmalarını onay vermediğinden yakınan Trump, 'Kimse beni sevmiyor. Bu sadece benim kişiliğimle ilgili olabilir' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal