Trump, İngiltere'deki Başbakanlık Seçiminde Johnson'ı Desteklediğini Açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü başlayacağı İngiltere ziyareti öncesinde İngiliz Sun gazetesine açıklamalrda bulunarak, eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Muhafazakar Parti'ye çok uygun bir lider olacağını düşündüğünü söyledi

01.06.2019-15:50 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-15:39)

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May'in yerine gelmesi beklenen Borsi Johnson hakkında, "Farklı oyuncuları tanıyorum ama bence Boris çok iyi bir iş çıkarır. Onun mükemmel olacağını düşünüyorum. Onu beğeniyorum, her zaman beğendim" ifadesinde bulunarak Johnson'ı "çok iyi ve yetenekli" biri olarak gördüğü belirtti.

ABD Başkanı, İngiltere'de Muhafazakar Parti ve başbakanlık yarışının diğer adaylarının da kendisinden destek istediğini söyleyerek "Herkese yardım edebilirim" dedi. Trump kendisinden destek bekleyen adayların ismini ise açıklamadı.

Fakat liderlik yarışının adaylarından olan Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt için de "Evet, onu da beğeniyorum" ifadesinde bulundu.

Trump, adaylar arasında olan İngiltere Çevre Bakanı Michael Gove'un kendisini İran meselesinde eleştirmesini ise doğru bulmadığını belirtti.

'İNGİLTERE BREXIT'İ ÇOK KÖTÜ İDARE ETTİ'  

Daha önce de İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecini (Brexit) çok kötü idare ettiğini ifade etmiş olan ABD Başkanı Trump, Sun gazetesine yaptığı açıklamada "İngiltere bütün kartları AB'nin eline verdi" sözlerini kullandı.

Trump, Pazartesi günü başlayacağı İngiltere ziyareti kapsamında Kraliçe 2. Elizabeth ile de bir araya gelecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal