Trump Yönetimi Washington’da İletişimi Kesti!

Trump yönetimi protestolarla baş edemeyince başkent Washington’da bütün iletişimleri yerel saatle 01.00 ve 06.00 arasında kesti.

01.06.2020-15:27 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-15:58) Trump Yönetimi Washington’da İletişimi Kesti!

46 yaşındaki siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddetine maruz kalarak yaşamını yitirmesiyle ülke genelinde başlayan gösteriler devam ederken, ülkede ABD hükümeti başkent Washington’da iletişimi yerel saatle 01.00 ve 06.00 arasında kesti.

ABD’de siyahi George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis şehrinde gözaltına alınmak istenmiş, bir polisin ensesine bastırmasıyla “Nefes alamıyorum” diyerek uzun süre çırpınmıştı.

Kaldırıldığı hastanede Floyd’un yaşamını yitirmesiyle birlikte ülke genelinde protestolar düzenlenmeye başlamış, “Siyahların hayatı önemlidir” sloganları atan yüzlerce kişi olaya tepki göstermişti.

Daha sonra şiddet dozunu artırmış, Minneapolis şehri önde gelmek üzere pek çok eyalette şiddet eylemleri baş göstermişti.

Minnesota eyaleti valisi Tim Walz acil durum ilan etmiş, durumu yatıştırmak için Ulusal Muhafızları devreye soktuğunu açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal