Trump, Hindistan ve Pakistan Liderlerini Aradı

ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan Keşmir gerginliğine ilişkin iki ülkenin başbakanlarıyla telefonda görüştüğünü bildirdi.

20.08.2019-10:48 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-10:45) Trump, Hindistan ve Pakistan Liderlerini Aradı

ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Pakistan Başbakanı İmran Khan'la telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

ABD Başkanı Trump, Cammu Keşmir'in özerkliğinin Hindistan tarafından iptal edilmesi sonrasında Pakistan ile aralarında artan gerilimin azaltılması için yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntılarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. 

Başkan Trump'ın paylaşımında, “İki iyi arkadaşımla, Hindistan Başbakanı Modi ve Pakistan Başbakanı Khan ile ticaret, stratejik ortaklıklar ve en önemlisi Keşmir gerginliğinin azaltması için Hindistan ile Pakistan'ın beraber çalışması konularını konuştum. Zor bir durum, ama iyi bir konuşma oldu” dedi. 

Beyaz Saray Sözcüsü Hogan Gidley, “Başkan, Pakistan ile Hindistan arasındaki Keşmir anlaşmazlığı konusundaki gerginliğin azaltılmasını istedi” sözleriyle, ABD Başkanı Trump'ın gerçekleştirildiği aramalarda Pakistan ile Hindistan arasındaki gerilimi azaltmanın ve bölgede barışı korumanın önemini ifade ettiğini bildirdi.
 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal