Trump Fransa'ya Gittiği Gibi Macron'u Alaşağı Etti!

Birinci Dünya Savaşını Sonlandıran Ateşkes Antlaşması'nın 100. Yılını anmak amacıyla Paris'te düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere Fransa'ya giden Trump, sosyal medya Twitter hesabından Macron'u hedef aldı.

10.11.2018-17:33 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-17:29) Trump Fransa'ya Gittiği Gibi Macron'u Alaşağı Etti!

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için Avrupa'nın kendi ordusunu oluşturması gerektiğini" söylediğini belirterek, "Çok aşağılayıcı" sözlerini kullandı. Trump'ın bu sözleri NATO Zirvesi'nde yaşanan gerginlikleri hatırlattı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu hafta Paris'teki bir açıklamasında Rusya tehlikesinin altını çizerek, ABD'ye bağımlı olmayan, egemen bir Avrupa Birliği ordusu kurmadıktan sonra Avrupalıların güvenliğinin zayıf kalacağını söylemişti.

 

TRUMP’TAN TEPKİ

Birinci Dünya Savaşını Sonlandıran Ateşkes Antlaşması'nın 100. Yılını anmak amacıyla Paris'te düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere Fransa'ya giden Trump, sosyal medya Twitter hesabından Macron'u hedef aldı. Trump Twitter paylaşımında, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 'ABD, Çin ve Rusya’dan korunmak için Avrupa'nın kendi ordusunu oluşturması gerektiği' yönünde talepte bulundu. Bu çok aşağılayıcı. Belki Avrupa önce ABD'nin çok büyük bir şekilde destek verdiği NATO'ya olan borcunu ödemelidir." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal