Trump, Enerji Sektöründe Rusya ile Rekabet Edecek

Başkan Donald Trump, ABD'nin politikasının küresel enerji piyasasında Rusya ile rekabet edeceğini bildirdi.

17.10.2018-15:04 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-15:00) Trump, Enerji Sektöründe Rusya ile Rekabet Edecek

Başkan Donald Trump, ABD'nin politikası küresel enerji piyasasında Rusya ile rekabet edeceğini bildirdi. Trump, “Enerji konusundaki politikalarıma bakın… Ülkemizde doğal gaza ve yağa kapı açıyorum. Bu Rusya’ya bir rekabettir.’’ açıklamasını yaptı. Trump daha önce, Rusya’nın doğal gazının Almanya tarafından kontrol edildiğini söylemişti.

“Herkes bunu biliyordu, ama kimse bundan bahsetmedi. Bunu büyük bir sorun haline getirdim ”diye ekledi.

Donald Trump daha önce Almanya'nın doğalgaz tedariği ile tamamen Rusya tarafından kontrol edildiğini söyledi. Trump, Almanya’nın Rus gazı için milyarlarca dolar ödemesi ve bunu getirmek için yeni bir boru hattı inşa etmeyi planlamasının kesinlikle kabul edilemez olduğuna inanıyor. ABD, NATO üyesi olduğu için bunu orantısız olarak Berlin’den daha fazla savunmak zorunda kaldı.

Ancak, ülkenin gaz talebinin artmasını beklediği Almanya, boru hattını güçlü bir şekilde desteklediğini açıkça belirtti. Dışişleri Bakanlığı Devlet Bakanı Andreas Michaelis, Aspen Enstitüsü tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Washington'un Avrupa Birliği'nin enerji gündemini etkileme girişimlerine karşı çıktı. Almanya’nın ABD’nin söylediklerinden bağımsız olarak Nord Stream 2 planı ile ilerleyeceğini söyledi.

Michaelis, Salı günü yaptığı açıklamada, “Bu, Avrupa temel çıkarlarının bir parçası” dedi. “Avrupa enerji politikasının Washington'da tanımlanmasını istemiyorum” diye ekledi.

Nord Stream 2 projesi, Baltık Denizi boyunca Avrupa Birliği'ne yılda 55 milyar metreküp Rus doğal gazı sağlamak için iki boru hattının inşasını öngörüyor. Mevcut Nord Stream boru hattının bir uzantısı olan Nord Stream 2, Rusya, Finlandiya, İsveç, Danimarka ve Almanya'nın topraklarında bulunacak.

Projeye dahil olan tüm ülkelerden Danimarka henüz projenin inşaatını onaylamayan tek ülke…Bazı ülkeler, Rus gaz taşımacılığından elde edilen gelirleri kaybetmekten korkuyor. Her şeyden önce Ukrayna, Nord Stream 2'ye karşı çıkıyor.Letonya, Litvanya ve Polonya ortaklaşa politik olarak motive olduklarını düşündükleri projeye karşı çıktı.

Bu proje aynı zamanda, Avrupa ülkelerinin Amerikan’nın doğal gaz ithal etmeye başlamasını isteyen ve boru hattına yatırım yapan Avrupalı şirketleri onaylama tehdidinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri'nden de muhalefetle karşı karşıya.

Nord Stream boru hattının 2019 yılı sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal