Trump En Sonunda İngiltere'yi Ziyaret Edebilecek

ABD Başkanı Donald Trump’ın eylemler sonrasında ertelenen İngiltere ziyaretinin 13 Temmuz’da gerçekleşeceği duyuruldu.

26.04.2018-22:38 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-22:38) Trump En Sonunda İngiltere'yi Ziyaret Edebilecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce halkın tepkisini çeken ve iptali için çok sayıda eylem yapılması sonucunda ertelenen İngiltere ziyaretinin, 13 Temmuz tarihinde yapılacağı bildirildi.

 İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Trump’ın İngiltere’yi 13 Temmuz’da seyahat edeceğini ilan etti.

Donald Trump’ın seyahatinde “en sonunda” yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade Bakan Johnson, “En yakın müttefikimiz ve dostumuzu İngiltere’ye yapacağı en harika gezide görmeyi dört gözle bekliyorum’’ şeklinde konuştu.

Trump’ın İngiltere seyahatinin Kraliyet protokolünü içeren bir “devlet ziyareti” değil İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşmeyi içeren bir çalışma ziyareti olması tahmin ediliyor.

KRİZE DÖNÜŞEN ZİYARET

Başbakan May geçen yıl Ocak ayında yaptığı ABD seyahati esnasında Trump’a, Kraliçe 2. Elizabeth’in resmi davetini bildirmiş ve davet kabul edilmişti. Trump’a yapılan davet İngiltere’de halkın büyük tepkisini çekmiş, ziyaretin iptal edilmesi için çok sayıda protesto yapılmıştı.

Davetin iptali için 2 milyona yakın imzayla meclise dilekçe sunulurken, muhtemel bir ziyaret esnasında Meclis Başkanı John Bercow da milletvekillerine seslenmesi için Trump'ı davet etmeyeceğini söylemişti.

Trump’ın geçen yaz yapılması öngörülen ziyareti, eylemlerden kaynaklı belirsiz tarihe ertelenmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal