Trump, Britanya Başbakanı Olması Beklenen Boris Johnson İle Görüşmek İstiyor

Beyaz Saray görevlilerinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın gelecek günlerde düzenleyeceği Londra ziyaretinde kapsamında eski Britanya dışişleri bakanı Boris Johnson ile görüşmesi amacıyla girişimlerde bulunduğu açıklandı

01.06.2019-15:06 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-14:58)

The Times'ın belirttiğine göre Beyaz Saray'dan görevliler İngiltere hükümet yetkililerine Trump'ın Johnson ile görüşmesinin mümkün olup olmadığını sordular.

'KİMİNLE GÖRÜŞECEĞİ TRUMP'A KALMIŞ'  

İngiltere hükümet görevlileri, bu görüşmenin Trump'ın ziyaretinde bulunan "boş zamanlarında" yapılması koşulunda başbakanlık için bir sorun teşkil etmeyeceğini bildirdi. The Times'a açıklama yapan bir başbakanlık sözcüsü de, "Trump'ın ziyaretinde kiminle görüşeceği ona kalmış" ifadesinde bulundu.

Trump'ın Pazartesi başlayacak olan üç günlük Londra ziyareti kapsamında Brexit Partisi lideri aşırı sağcı Nigel Farage ile de bir araya gelmesi bekleniyor. ABD başkanı Perşembe günü açıklamada bulunarak "Farage ve Johnson'da Britanya'daki büyük güçler. Çok iyi, çok ilginç insanlar. İkisiyle de ziyaretimde görüşebilirim" sözlerini aktarmıştı.

Trump'ın ekibi, görüşmelerin düzenlenip, düzenlenmeyeceğini henüz doğrulamadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal