Trump, AB Ürünlerine 11 Milyar Dolar Ek Gümrük Vergisi Getiriyor

ABD Başkanı Donald Trump, AB ile Airbus ödeneği üzerinden patlak veren krizde birliğe ait bazı ürünlere toplam 11 milyar dolarlık ek gümrük vergisi uygulayacağını açıkladı.

09.04.2019-17:42 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-17:48) Trump, AB Ürünlerine 11 Milyar Dolar Ek Gümrük Vergisi Getiriyor

Twitter'dan açıklamalarda bulunan Trump, Dünya Ticaret Örgütü'nün de AB'nin Airbus'a sağladığı desteklemelerin ABD'yi olumsuz yönde etkilediğini iddia etti.

Trump, "Dünya Ticaret Örgütü, AB'nin Airbus'a ABD'ye zarar verecek şekilde sübvansiyon sağlamakta. Bundan dolayı da AB ürünlerine 11 milyar dolar gümrük vergisi uygulamaya karar verdik. AB ticaret konusunda senelerdir ABD'den yararlanıyor. Bu yakında bitecek" şeklinde konuştu.

LİSTE HAZIR

ABD yönetimi, geçtiğimiz hafta AB'nin 737 max 8 tipi uçağının Etiyopya'da düşmesiyle büyük bir kargaşa yaşayan Boeing'in Avrupalı rakibi Airbus'a yönelik sübvansiyonlarının kendisini olumsuz etkilediğini vurgulayarak, AB ürünlerinden ek gümrük vergisi alacağını duyurmuştu.

ABD Ticaret Temsilciliği dün bu nedeni öne sürerek, büyük ticari uçak ve parçalardan şarap ve süt ürünlerine kadar gümrük vergisi uygulayacağı AB ürünleri listesi hazırladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal