Trump, 2017'de Esed'e Suikast Emri Vermek İstemiş Fakat Engellenmiş

ABD Başkanı Donald Trump, 2017 yılındaki kimyasal silah saldırısının akabinden Suriye'de Beşşar Esed'e suikast emri vermek istediğini fakat zamanın Savunma Bakanı Jim Mattis'in buna karşı çıktığını dile getirdi.

15.09.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-17:45) Trump, 2017'de Esed'e Suikast Emri Vermek İstemiş Fakat Engellenmiş

ABD Başkanı Donald Trump, Fox televizyonunda yayımlanan 'Fox and Friends' programına konuk olduğunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Bob Woodward'ın yeni çıkardığı kitabında kendisi ile ilgili iddialardan söz eden Donald Trump, 'Woodward'ın kitabını dün gece biraz okuma fırsatım oldu ve gerçekten çok sıkıcı kitaplar yazıyor.' şeklinde konuştu.

'BEN ONU ÖLDÜRMEYİ TERCİH EDERDİM'

Donald Trump, kitaptaki 'Trump, 2017'deki kimyasal silah saldırısından sonra Esed'in suikasti için emir vermek istedi.' ifadelerinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

'Ben onu öldürmeyi tercih ederdim. Ancak o dönemin Savunma Bakanı Mattis buna karşı çıktı. O (Mattis), gereğinden fazla değer verilen bir generaldi.'

'İSTESEYDİM ÖLDÜRME ŞANSIM VARDI'

'Esed'i öldürmemiş olmaktan pişman olup olmadığı' sorusuna da Trump, 'Hayır değilim. Onun yaşamasıyla da ölmesiyle de başa çıkabilirim. İsteseydim onu öldürme şansım vardı ama Mattis buna karşıydı.' cevabını verdi.

'İRAN BİZE BİR ŞEY YAPARSA BUNUN 1000 KAT KARŞILIĞINI ALIR'

Donald Trump, İran'ın 'Kasım Süleymani'nin intikamı için bazı ABD'li yetkilere suikast planladığı' doğrultusundaki iddialardan da söz ederek, 'İran bize karşı bir şey yaparsa bunun 1000 kat karşılığını alır.' diye konuştu.

Beyaz Saray'da gerçekleştirilecek Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsrail'in münasebetleri normalleştirme anlaşmasını da hatırlatan ABD Başkanı, 'Filistinliler de en sonunda İsrail ile anlaşma imzalayan ülkelere katılacak. İzleyin ve görün. Kısa süre içinde başka ülkeler de İsrail ile anlaşacaktır.’ dedi.

'BAE'YE F-35 SATMAKLA İLGİLİ SORUNUM YOK'

Donal Trump, İsrail'in karşı durmasına rağmen ABD'nin BAE'ye F-35 satıp satmayacağı meselesinde de ‘Benim BAE'ye F-35 satmakla ilgili sorunum yok.' İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal